ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΚΡΟΠΟΛΗ»;
ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ;
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ!!!
Είναι εντελώς τρελό αλλά αληθινό και καταδεικνύει πως όταν μιλάμε για την τρόικα, μιλάμε για αδίστακτους ληστές και αμετανόητους αποικιοκράτες, οι οποίοι ως μόνο στόχο έχουν τη γενική λεηλασία αυτής της χώρας και τη μετατροπή της σε σύγχρονο «προτεκτοράτο».
Αφορμή για αυτές τις σκέψεις είναι οι δηλώσεις του υπευθύνου της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ΔΝΤ, Αντόνιο Μπόρχες, ο οποίος δήλωσε ευθέως ότι η «Ελλάδα διαθέτει...........
ιδιωτικοποιήσιμα αγαθά, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 100% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ)» (να σημειώσουμε ότι η εκτίμηση για το ΑΕΠ του 2010 ανέρχεται, περίπου, στα 232 δις ευρώ) !!!
Με δυο λόγια για το ΔΝΤ δεν φτάνουν οι ιδιωτικοποιήσεις μυθικού ύψους 50 δις που, με την προτροπή του, εξήγγειλε ως το 2015 η κυβέρνηση, αλλά διεκδικεί τώρα ιδιωτικοποιήσεις που μπορούν να ξεπεράσουν τα 232 δις!!!
Αν τεθεί ένας τέτοιος στόχος, ο οποίος δεν μπορεί να πιαστεί ποτέ (εδώ ότι κι αν πωληθεί δεν συγκεντρώνονται ούτε τα 50 δις), θα πρέπει να πωληθούν «κοψοχρονιά» όχι μόνο η «Ακρόπολη»(!) αλλά και να προσφερθούν οι «Ιθαγενείς» στο δουλεμπόριο!!!
*Στη συνέχεια παραθέτουμε το ρεπορτάζ της Ίσκρα για τις εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου για τις ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δις.
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ!
ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΑ) ΧΕΡΙΑ ΦΩΣ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ!
ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ένα γιγάντιο, άνευ ιστορικού προηγούμένου, πρόγραμμα εκποίησης δημόσιων επιχειρήσεων και δημόσιας περιουσίας που θα φτάσει τα 15 δισ. το 2013 και τα 50 δισ. το 2015.
Με το πρόγραμμα αυτό όσες δημόσιες αξίες συσσώρευσε από την ίδρυση του το νεοελληνικό δημόσιο θα περάσουν σε ιδιωτικά χέρια και κυρίως σε πολυεθνικές εταιρείες και συμφέροντα!
Έχουμε ενώπιον μας το δεύτερο κύμα ιδιωτικοποιήσεων, που παίρνει τη μορφή «τσουνάμι» το οποίο ακολουθεί το πρώτο κύμα, που ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Μετά απ’ αυτό το δεύτερο κύμα δεν θα έχει απομείνει, σχεδόν, τίποτα το δημόσιο σε αυτή τη χώρα, ενώ όλα δείχνουν ότι οδεύουμε και σε ταυτόχρονη ιδιωτικοποίηση ακόμα και κρίσιμων καθάρα κρατικών λειτουργιών, που αφορούν την καρδιά του κράτους, όπως οι εφορίες, δραστηριότητες του Γενικού Λογιστηρίου, διαχείριση κρατικών διαθεσίμων, στατιστικές υπηρεσίες κλπ.
Η Ελλάδα του μνημονίου πάει να καταστεί πρότυπο και παράδειγμα χώρας που θα έχει παραδόσεί ως «μπανανία» τα πάντα στο πολυεθνικό, κυρίως, κεφάλαιο και θα έχει μετατραπεί σε «προτεκτοράτο» των ιδιωτικών συμφερόντων και των αγορών.
Στο πλαίσιο των εκποιήσεων που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ξεχωρίζει η πώληση του 17% της ΔΕΗ, που θα παραδοθεί βορρά σε ιδιωτικά ενεργειακά συμφέροντα (παρά τους περί αντιθέτου ισχυρισμούς της κυβέρνησης). Ξεχωρίζει, επίσης η πώληση του 10% του ΟΤΕ, που σημαίνει την πλήρη αποχώρηση του δημοσίου από τις τηλεπικοινωνίες. Όπως ξεχωρίζουν οι πωλήσεις της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, της ΔΕΠΑ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Τραπεζών και πλήθους άλλων επιχειρησεων καθόλου μικρότερης σημασίας.
Ειδικότερα, στην αποκρατικοποίηση των εισηγμένων ΔΕΚΟ θα στηριχθεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων σε πρώτη φάση.
Φέτος θα πωληθεί το 10% του ΟΤΕ, ενώ το 2012 θα μετοχοποιηθεί το 17% της ΔΕΗ και θα πωληθεί το σύνολο των μετοχών του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ, ενώ στα επόμενα χρόνια θα αναζητηθούν και ιδιώτες για τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.
Επίσης, το 2012 θα προχωρήσει η πώληση του εμπορικού τμήματος που θα προκύψει από την διάσπαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ το 2013 θα μειωθεί και η συμμετοχή του Δημοσίου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Συγκεκριμένα η κυβέρνηση για το 2011 θα προχωρήσει:
1. Στην παραχώρηση των αυτοκινητοδρόμων και της Εγνατίας Οδού
2. Στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
3. Την μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στην ΔΕΠΑ στο 34%
4. Την πλήρη πώληση της ΛΑΡΚΟ
5. Μείωση της συμμετοχής στον ΟΤΕ κατά 10%.
6. Επέκταση αδειών κινητής
7. Επέκταση σύμβασης παραχώρησης με τον ΟΠΑΠ
8. Μετοχοποίηση των κρατικών λαχείων
9. Πώληση Καζίνο
10. Επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Ελ. Βενιζέλος και σταδιακή μείωση της συμμετοχής του κράτους
Μέσα στο 2012 προγραμματίζεται:
1. Η αξιοποίηση των 29 περιφερειακών αεροδρομίων
2. Η αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας
3. Η μετοχοποίηση του 17% τηςΔΕΗ, διατηρώντας δημόσιο έλεγχο και managment
4. Αξιοποίηση φάσματος συχνοτήτων
5. Είσοδος στρατηγικού επενδυτή στα Ελληνικά Ταχυδρομεία
6. Πώληση ολόκληρης της συμμετοχής του ΟΠΑΠ
7. Αποκρατικοποίηση του ΟΔΙΕ
Στο προσεχές διάστημα θα εντατικοποιηθεί και η διαδικασία αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου.
Συνολικά, για φέτος αναμένονται έσοδα 2-4 δις. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις, για το 2012 το ποσό υπολογίζεται σε 5,5-7,5 δις. ευρώ και για το 2013 σε 4,5-5,5 δις. ευρώ.
Δηλαδή, έως το 2013 θα πρέπει να έχουν έρθει 12-17 δις. ευρώ, ενώ έως το 2015 θα πρέπει να έχουν έρθει έσοδα της τάξης των 50 δις. ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών αναμένει ότι τα έσοδα της τάξης των 10-15 δις. ευρώ θα προέλθουν από εταιρείες και υποδομές, ενώ τα 25-35 δις. ευρώ από τα ακίνητα.
ΠΗΓΗ: ISKRA
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου