Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Δώρο… 95 εκατ.ευρώ από Παπακωνσταντίνου στο Μέγαρο Μουσικής!

Την ώρα που επίκεινται νέες περικοπές για δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται με έκτακτες εισφορές ή το δημόσιο δεν τους πληρώνει οφειλές που χρονίζουν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει εισάγει διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο με την οποία το κράτος αναλαμβάνει να αποπληρώσει δάνειο ύψους 95 εκ Ευρώ που έχει δοθεί από την Εθνική Τράπεζα στο Μέγαρο Μουσικής.




Το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι...
 δεν είναι μόνο 95 εκ Ευρώ καθώς δεν έχουν υπολογιστεί οι τόκοι. Το δάνειο έχει εικοσιπενταετή διάρκεια με εξαετή περίοδο χάριτος για την αποπληρωμή κεφαλαίου ( ακόμα καταβάλλονται μόνο τόκοι).



Ενδεικτικό του ποσού που θα επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι είναι το γεγονός ότι στις 21/02/2011 με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και πριν ψηφιστεί το φορολογικό το δημόσιο κατέβαλε στην Εθνική ποσό ύψους 2,64 εκ Ευρώ το οποίο δήλωσε αδυναμία να καταβάλλει το Μέγαρο Μουσικής.



Η ρύθμιση για την ανάληψη του δανείου των 95 εκ Ευρώ περιλαμβάνεται στο άρθρο 45 παράγραφος 11 του φορολογικού νομοσχεδίου και αναφέρει τα εξής:



«Για την εξυπηρέτηση του δανείου το οποίο έχει χορηγηθεί στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Ο.Μ.Μ.Α.) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου δυνάμει της υπ’ αριθμ. 2/48243/0025/8-8-2007 αποφάσεως του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών (Β΄1587), το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει απευθείας και εμπροθέσμως στην δανείστρια Τράπεζα το ποσό της εκάστοτε οφειλής, σύμφωνα με τους όρους της δανειακής συμβάσεως, χωρίς δικαίωμα αναγωγής ή και συμψηφισμού κατά του Ο.Μ.Μ.Α., και χωρίς εν γένει να διατηρεί αξίωση έναντι του Ο.Μ.Μ.Α. για την αναζήτηση οιουδήποτε ποσού καταβάλλεται από το Ελληνικό Δημόσιο εξ αυτής της αιτίας». Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό το δάνειο χαρίζεται προκαταβολικά από το Δημόσιο στο Μέγαρο Μουσικής.



Πηγή: www.newscode.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου