Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ:Έτσι «κουκουλώνουν» τις μίζες




Νομοθετώντας την δυνατότητα ατιμωρησίας της περιουσίας, των ιδίων και της οικογένειάς τους, ακόμη και αν αποδεδειγμένα αποκτήθηκε από μίζες ή μαύρο χρήμα, οι Έλληνες Βουλευτές ξεπέρασαν κάθε όριο φιλαργυρίας και ατιμωρησίας.
Προσπαθώντας να αποφύγουν τη μέγγενη της δικαιοσύνης νομοθετούν με μεγάλη ευκολία και καθόλου ντροπή την δυνατότητα ασυδοσίας τους, με προϋποθέσεις.




Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 10 του νόμου 3932 του 2011, αναφέρεται ότι: «στην παρ. 3 του άρθρου 6 του νόμου 3213/2003 προστίθεται δεύτερο εδάφιο με το εξής περιεχόμενο:



Όμως το δικαστικό συμβούλιο ή το δικαστήριο, εκτιμώντας ελεύθερα όλες τις περιστάσεις, μπορεί να κρίνει τις πράξεις αυτές ατιμώρητες.»



Να τι αναφέρει όμως το άρθρο 6 του νόμου 3213/2003:...........




«Καταλογισμός



1. Εις βάρος του ελεγχόμενου καταλογίζεται χρηματικό ποσό ίσης αξίας με το περιουσιακό όφελος, το οποίο απέκτησε ο ίδιος, ο/η σύζυγός του ή ανήλικο τέκνο του και του οποίου η προέλευση δεν δικαιολογείται.



2. Σε περίπτωση ποινικής καταδίκης κατά την παρ. 1 του άρθρου 4 καταλογίζεται σε βάρος του καταδικασθέντος χρηματικό ποσό ίσο με το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε, εφόσον αυτό δεν υπόκειται σε δήμευση κατά την παρ. 2 του ίδιου άρθρου.



3. Ο καταλογισμός, ο οποίος προβλέπεται στις παραγράφους 1 και 2 γίνεται υπέρ του Δημοσίου από το αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.»



Δηλαδή, ακόμη και αν αποδειχθεί ότι πολιτικοί έχουν πλουτίσει αδικαιολόγητα ακόμη και από παράνομες πράξεις, υπάρχουν πλέον όλες οι προϋποθέσεις να μείνουν ατιμώρητοι.



Ήδη τον τελευταίο καιρό, δημοσιεύματα φέρουν πολιτικούς να έχουν πλουτίσει υπερβολικά, αφήνοντας σαφείς αιχμές για παράνομο πλουτισμό.



Είναι πασιφανές η προσπάθεια που γίνεται από τα δύο μεγάλα κόμματα, τις ηγεσίες και τους βουλευτές που κυβέρνησαν τη χώρα, να κρατήσουν με νύχια και με δόντια την περιουσία που απέκτησαν ακόμη και αν αυτή προέρχεται από παράνομες και κακουργηματικές πράξεις.



Δυστυχώς οι διακηρύξεις του Πρωθυπουργού περί διαφάνειας στο πολιτικό σύστημα και παραδειγματικής τιμωρίας επίορκων πολιτικών ήταν «καθρεφτάκια» στα μάτια των ιθαγενών. Η κυβέρνηση με τον πιο περίτρανο τρόπο προσπαθεί να διασώσει με νύχια και με δόντια τις περιουσίες επίορκων πολιτικών.



Για ακόμη μια φορά η προσπάθεια της δικαιοσύνης για διαφάνεια και έλεγχο, και η καθολική απαίτηση των πολιτών για παραδειγματική τιμωρία, θα πέσει πάνω στον «τοίχο» της νομοθεσίας της πλήρης ασυδοσίας των Βουλευτών.

Για ένα ευρώ ΦΠΑ οι πολίτες θα πηγαίνουν φυλακή.



Για εκατομμύρια ευρώ μίζες, ή κλοπή δημοσίου χρήματος, οι Βουλευτές θα έχουν τη δυνατότητα να μένουν ατιμώρητοι.



Μετά και από αυτή την «εγκληματική» ενέργεια της πλειοψηφίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όλες οι φανφάρες περί διαφάνειας πάνε στις καλένδες της ατιμωρησίας.



Μία λέξη μόνο, μπορεί να περιγράψει το αίσχος αυτό. ΝΤΡΟΠΗ…



Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, η ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ συμπεριλαμβάνεται στα επτά θανάσιμα αμαρτήματα…



ΠΗΓΗ: NEWS TODAY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου