Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Φωτιά, σεισμός και ΠΑΣΟΚ...




Την ώρα που σαράντα χιλιάδες νοικοκυριά στην Ελλάδα θα εχουν κηρύξει πτώχευση μέχρι το τέλος του 2011 και ενώ σε Αχαΐα και Ηλεία μετρούν ακόμα πληγές από τους σεισμούς και τις φωτιές, η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια πρωτοφανή επίδειξη σκληρότητας και αναλγησίας.
Ζητά από τους πυρόπληκτους
και σεισμόπληκτους.... να πληρώσουν φόρο για τα σπίτια και τα κτίρια τους που καταστράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια από σεισμό και φωτιά επιβάλλοντας τέλος ακίνητης περιουσίας στους ιδιοκτήτες! Τους φορολογεί δηλαδή για τα σπίτια που..
δεν εχουν πια ή που δεν είναι κατάσταση να κατοικηθούν..
Ζούμε υπό το κράτος ενός κράτους που σε επιδοτεί (λέμε τώρα…) για να νοικιάσεις σπίτι αλλά σου λέει «πλήρωσε φόρο για το σπίτι στο οποίο δεν μπορείς να κατοικήσεις»…
Αυτό κι αν είναι άγριο μαστίγωμα.. Οι άνθρωποι αυτοί, από τη μια βρίσκονται σε φάση κατεδάφισης, ανακατασκευής ή επισκευής των σπιτιών τους κι από την άλλη είναι παγιδευμένοι στις καθυστερήσεις των δόσεων από την κρατική αρωγή..
Και αναγκάζονται οι ίδιοι και οι οικογένειες τους να μένουν ή σε κοντέινερ που βρίσκονται στη θέση των παλιών σπιτιών ή σε νοικιασμένα σπίτια, τη στιγμή μάλιστα που τους εχουν κόψει και την επιδότηση ενοικίου … Κι ένας Θεός ξέρει πώς τα βγάζουν πέρα ..
Εδώ δε μιλάμε για κατάφωρη αδικία αλλά για βασανισμό..
Είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, το νέο χαράτσι να εξαιρεί μονό τα διατηρητέα κτίρια;
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδος, μαζί με άλλους φορείς, έσπευσε να ζητήσει με επιστολή στον κ Βενιζέλο την εξαίρεση αυτών των κατηγοριών από το νέο χαράτσι ζητώντας το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ .
Για να δούμε …
 
Νατάσα Ράγιου
Αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων ΝΔ
π. βουλευτής Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου