Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!




Σε θέση μάχης βρίσκεται το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά. Στενοί συνεργάτες του προέδρου της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως καταγγέλλουν πια μεγάλο σκάνδαλο απολύσεων σε εταιρείες και φορείς του δημοσίου, με παράλληλες προσλήψεις «από το παράθυρο».

Την ίδια ώρα ζωντανές παραμένουν... οι επιφυλάξεις κορυφαίων στελεχών για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, αλλά και για τα πρόσωπα τα οποία θα επιλέξει ώστε να τεθούν στον «προθάλαμο» της απόλυσης.


Μόλις εχθές, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, αποκάλυψε πως η κυβέρνηση Παπανδρέου, απέλυσε 53 άτομα από συγκεκριμένη Α.Ε. του δημοσίου και στη θέση τους προσέλαβε, 83 νέα και μάλιστα με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.

Με άλλα λόγια, όπως αποκαλύπτει το «γαλάζιο στρατόπεδο», ο κ. Βενιζέλος, ως αρμόδιος Υπουργός οικονομικών, ενέκρινε την πρόσληψη σχεδόν διπλάσιου αριθμού στελεχών, σε σχέση με αυτούς που εσχάτως εκδιώχθηκαν.

Οι καταγγελίες της ΝΔ, το τελευταίο διάστημα είναι σχεδόν καθημερινές αφού όπως λένε στενοί συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά, «η κυβέρνηση δεν σέβεται τους πολίτες». Μάλιστα, δικαιολογώντας το φόβο τους για την έκταση του θέματος, υπενθυμίζουν πως η κυβέρνηση, κακοποιώντας το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, ετοιμάζει τη στιγμή αυτή μαζικές απολύσεις 30.000 εργαζομένων στο Δημόσιο την ώρα που το προηγούμενο διάστημα, παρακάμπτοντας ουσιαστικά την αναλογία 1 προς 10 προέβη σε ανάλογο αριθμό νέων προσλήψεων.


Αμέσως μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό η κυβέρνηση αύξησε κατά 84 τις θέσεις των μετακλητών και δυο μήνες αργότερα τις αύξησε ακόμη περισσότερο.

Η κυβέρνηση παραμένει –όπως λένε- αμετανόητη, καθώς από τη μια απολύει και από την άλλη προσλαμβάνει διπλάσιους των απολυθέντων.

Η ΝΔ, αφήνει με αυτόν τον τρόπο σαφή υπονοούμενα για προσλήψεις «ημετέρων» και έλλειψη διαφάνειας και συντήρησης του σπάταλου κράτους σε μια περίοδο που θίγονται βάναυσα οι πολίτες και που «οι θυσίες τους πάνε χαμένες».


Όπως επισημαίνουν μάλιστα αρμόδια στελέχη, η πλήρωση πραγματικών αναγκών, θα μπορούσε να καλυφθεί με μετατάξεις του προσωπικού που μπαίνει σε εφεδρεία.

Το θέμα θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της αντιπολιτευτικής τακτικής της Συγγρού, καθώς πέραν των διαπιστώσεων και των καταγγελιών, η ΝΔ έχει διαπιστώσει «σιγή ασυρμάτου», από την κυβέρνηση, γεγονός που το αξιολογεί ως «μη τυχαία επιλογή μιας φλύαρης κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου