Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Πήραν πίσω τη μετάθεση της συζύγου του Δ. Δρούτσα μετά την κατακραυγή...







Την ανάκληση της μετάθεσης της Φαίης Καραβίτη, συζύγου του πρώην υπουργού Εξωτερικών και νυν Ευρωβουλευτή Δημήτρη Δρούτσα, αποφάσισε αργά χθες το βράδυ  ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν.
Η κ Καραβίτη επρόκειτο να πάρει την θέση του μέχρι σήμερα... ανταποκριτή του ΑΠΕ στο Βερολίνο, Γιώργου Παππά, η συνεργασία του οποίου με το Πρακτορείο δεν ανανεώθηκε. Η θέση θα αναπληρωθεί από άλλον δημοσιογράφο του ΑΠΕ, κατόπιν πρόσκλησης ενδιαφέροντος.
Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε έχει ως εξής:
«Αναφορικά με το θέμα...
της κάλυψης της θέσης ανταποκριτή του ΑΠΕ- ΜΠΕ στο Βερολίνο, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
1. Όταν ανέλαβα στις 9 Ιουλίου του 2010 τη Διεύθυνση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν υπήρχε ανταποκριτής στο Βερολίνο μετά τη συνταξιοδότηση του απεσταλμένου από την Αθήνα Πέτρου Στάγκου.
2. Αναγκάστηκα, δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης να επιστρατεύσω με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) μέχρι 15 Οκτωβρίου τον καταξιωμένο συνάδελφο Γιώργο Παππά, ανταποκριτή και της ΕΡΤ και συνεργάτη της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, με αποζημίωση για όλο το έτος 16.800,οο ευρώ.
3. Τον Σεπτέμβριο, η συνάδελφος Φαίη Καραβίτη ζήτησε με επιστολή της να μετατεθεί στο Βερολίνο και να αναλάβει την κάλυψη όλων των γερμανόφωνων χωρών (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία). Το θέμα ετέθη στο Δ.Σ. το οποίο ομοφώνως αποφάσισε υπέρ της μετάθεσης της κας Καραβίτη στο Βερολίνο με το μηνιαίο μισθό που λαμβάνει (1.314,00 ευρώ!).
4. Από αυτή την κίνηση, το πρακτορείο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙ 16.800,οο το χρόνο, που είναι η αμοιβή του κ. Παππά.
5. Ωστόσο, κατόπιν του θορύβου που προκλήθηκε σήμερα και κατόπιν αποφάσεως του Υπουργού Επικρατείας, η κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης θα γίνει με ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος μεταξύ των εργαζομένων- δημοσιογράφων του ΑΠΕ- ΜΠΕ με σύμβαση αορίστου χρόνου. Μάλιστα από εδώ και στο εξής θα γίνεται ανοιχτή εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις θέσεις ανταποκριτών στο εξωτερικό με βάση αντικειμενικά κριτήρια που θα θεσπίσει το ΔΣ».


http://press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου