Τρίτη 26 Απριλίου 2011

«Καταιγίδα» στο ΠΑΣΟΚ






Το ένα χτύπημα μετά το άλλο δέχεται η κυβέρνηση, καθώς το αναθεωρημένο, αναμενόμενο έλλειμμα, φέρνει τα πράγματα σε οριακό σημείο. Το ΠΑΣΟΚ όμως έχει να λύσει και εσωτερικά ζητήματα, αφού οι κόντρες μεταξύ υπουργών δίνουν και παίρνουν…






Πονοκέφαλο προκαλεί το έλλειμμα σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία.........
 της Eurostat το οποίο βρίσκεται στο 10,5% του ΑΕΠ.


Το οικονομικό επιτελείο έχει ξεκινήσει τους υπολογισμούς ώστε να καθορίσει τα μέτρα που θα κλείσουν τη «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες από το Μαξίμου να κλείσουν τα εσωτερικά μέτωπα στο εσωτερικό της κυβέρνησης.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κλίματος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, είναι η παρέμβαση της Τίνας Μπιρμπίλη σε ραδιοφωνικό σταθμό η οποία εξέφρασε τις διαφωνίες της για τη ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο για τα αυθαίρετα. Ο υπουργός Οικονομίας προτείνει ένα είδος «περαίωσης», δηλαδή να μειωθούν τα πρόστιμα πριν από το 1984 που είναι πολύ υψηλά και να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου από τη συγκεκριμένη ρύθμιση αναμένει έσοδα ύψους 1,5-2,5 εκ. ευρώ.


Από την πλευρά της η Τίνα Μπιρμπίλη διεμήνυσε πως δεν σκοπεύει να παράσχει περιβαλλοντικό και πολεοδομικό χαρακτήρα, αφού το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικό.


Τα έσοδα από τα πρόστιμα στα αυθαίρετα κτίσματα περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα για την τριετία 20012 – 2015, οπότε το θέμα χρειάζεται να τακτοποιηθεί άμεσα.


Τα ανοιχτά ζητήματα του μεσοπρόθεσμου πλαισίου θα πρέπει να τακτοποιηθούν ως τις 14 Μαΐου, αφού την επόμενη ημέρα η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να το καταθέσει στη Βουλή ώστε να έχει ψηφιστεί ως τις αρχές Ιουνίου.


Εν τω μεταξύ, το σχέδιο θα πρέπει να έχει αποσταλεί στην τρόικα τις επόμενες ημέρες.


ΠΗΓΗ: newstoday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου