Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Άκης: «Νιώθω οργή! Στήνουν Κολοσσαίο για να αποπροσανατολίσουν τον λαό!»



«Αποκαλύψεις δεν θα κάνω γιατί απλούστατα δεν έχω»



«Αν τα υποβρύχια ήταν άχρηστα τότε γιατί όλες οι επόμενες κυβερνήσεις υλοποίησαν το πρόγραμμα»;


«Νομικά πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική»






«Νοιώθω οργή αλλά περισσότερο λύπη γιατί εκτός από..........
 τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπω των αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων να εμφανίσουν απέναντί μου και το κόμμα μου, το ΠΑΣΟΚ».






Αυτές ήταν οι πρώτες κουβέντες του Άκη Τσοχατζόπουλου λίγο νωρίτερα στη Βουλή όπου στις έξι το απόγευμα με μυστική ψηφοφορία, η πλειοψηφία της Βουλής αποφασίζει για την παραπομπή του ή όχι σε προανακριτική επιτροπή. Ο πρώην Υπουργός, συναισθηματικά φορτισμένος σχολίασε πως αν «η κυβέρνηση ήθελε πράγματι να διερευνήσει την πιθανή ύπαρξη έκνομων ενεργειών και σκοτεινών καταστάσεων στην πορεία υλοποίησης ενός προγράμματος, όφειλε να το διερευνήσει στο σύνολό του καθώς αλήθεια με δόσεις και μάλιστα άτοκες δεν υπάρχει». Κατέληξε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι το κόμμα του και οι πρώην σύντρoφοι του οδηγήθηκαν σε αυτή την ενέργεια, να στήσουν ένα Κολοσσαίο προκειμένου με την εξόντωση κάποιων και την διάσωση άλλων να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.






Ο κ. Τσοχατζόπουλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα με τα υποβρύχια κι ότι σίγουρα δεν έγιναν όλα καλά χωρίς όμως ευθύνεται ο ίδιος, ενώ διερωτήθηκε γιατί όλες οι επόμενες κυβερνήσεις υλοποίησαν το πρόγραμμα αν τα υποβρύχια ήταν άχρηστα. Εκτίμησε δε ότι η διαδικασία που ακολουθείται για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής είναι νομικά αστήρικτη.






«Πολλοί λένε ότι θα κάψω κόσμο και θα κάνω αποκαλύψεις. Αλλά δεν θα κάνω γιατί απλούστατα δεν έχω. Δεν μπορώ όμως να αποσιωπήσω τα πραγματικά γεγονότα και την αλήθεια». «Όσοι», είπε, «νόμισαν ότι θα κατασκευάσουν ένα βολικό ένοχο για αν ξεγελάσουν τον λαό δήθεν ανταποκρινόμενοι στο λαϊκό αίτημα για κάθαρση στον δημόσιο βίο, έκαναν λάθος». Δεν παρέλειψε ακόμη να δηλώσει πως κάποιοι φίλοι τον συμβούλευσαν να μην έρθει στη Βουλή και να στείλει υπόμνημα αντί να νομιμοποιήσει μία διαδικασία με προαποφασισμένο αποτέλεσμα. «Τους απάντησα ότι δεν φυγομαχώ. Ότι δεν απολογούμαι. Ότι θα πάω γιατί εγώ ζητώ φως παντού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου