Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ξαναφεύγουν οι Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία!







Με πλήθος τηλεφωνημάτων και ηλεκτρονικών επιστολών «βομβαρδίζονται», από τις αρχές της περασμένης χρονιάς και σε καθημερινή βάση, τα γραφεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας (ΕΟΚΜΒ) από Ελληνες πολίτες, που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.
Επίσης πολλά άτομα, ακόμη και οικογένειες, που έρχονται ως τουρίστες στη Μελβούρνη, επισκέπτονται και προσωπικά τα γραφεία της Κοινότητας ζητώντας πληροφορίες και βοήθεια για το πώς θα παραμείνουν μόνιμα στην Αυστραλία.







Οπως μας έχουν αναφέρει πολλοί Ελληνες υποψήφιοι μετανάστες, θεωρούν την Αυστραλία ως ...............

ιδανική για να ζήσουν εκεί με τις οικογένειές τους.






Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κοινότητα Μελβούρνης κάνει ότι μπορεί στα μέτρα των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων της για να εξυπηρετήσει τα άτομα αυτά, με την παροχή πληροφοριών σχετικά με την απόκτηση της άδειας εισόδου και εργασίας στη χώρα, καθώς και με στοιχεία φορέων και επιχειρήσεων που ενδεχομένως να μπορούσαν να τους βοηθήσουν και σε ορισμένες περιπτώσεις το έχουν πετύχει.






Παράλληλα, από τα μέσα της περασμένης χρονιάς, άρχισε να προσεγγίζει διάφορες πλευρές, όπως ομογενείς πολιτικούς, παροικιακούς φορείς και αυστραλιανά συνδικάτα, αναζητώντας τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την εξυπηρέτηση των συμπατριωτών μας που επιδιώκουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία. H Κοινότητα έχει θέσει επίσης το θέμα και σε Διακομματική Επιτροπή που εξετάζει τα θέματα Μετανάστευσης και Πολυπολιτισμού.






Ετσι στα πλαίσια των προσπαθειών αυτών, το Δ.Σ. της Κοινότητας με επιστολή προς τον ομοσπονδιακό υπουργό Μετανάστευσης κ. Κρις Μπόυεν ζητά συνάντηση για να τον ενημερώσουν για το θέμα και να ζητήσουν από την Κυβέρνηση της Αυστραλίας να διευκολύνει τη μετανάστευση από την Ελλάδα.






Το κείμενο της επιστολής προς τον υπουργό Μετανάστευσης έχει ως ακολούθως:






«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,






Σας γράφω εκ μέρους της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας (ΕΟΚΜΒ ), τον μεγαλύτερο από πλευράς μελών ελληνικό οργανισμό στο Νότιο Ημισφαίριο, με πολλές χιλιάδες μέλη και ένα δίκτυο που συνεργάζεται με περισσότερες από 120 ελληνικές οργανώσεις στη Βικτώρια.






Από το 1897 όπου ιδρύθηκε η ΕΟΚΜΒ, ο οργανισμός μας έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο όσον αφορά στην παροχή βοήθειας προς του Ελληνες μετανάστες σε σχέση με την άφιξη και εγκατάστασή τους στην Αυστραλία. Κατά τη διάρκεια της μεταπολεμικής μεταναστευτικής περιόδου ο οργανισμός μας ήταν ένα από τα κύρια κέντρα βοήθειας νεοφερμένων μεταναστών από την Ελλάδα.






Όπως γνωρίζετε η σημερινή ελληνική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου κρίση, γεγονός το οποίο έχει σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στους πολίτες της Ελλάδας.






Η ΕΟΚΜΒ κατακλύζεται καθημερινά από ερωτήσεις και αιτήματα για βοήθεια από Ελληνες πολίτες που ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία. Η πλειοψηφία των ατόμων αυτών έχουν υψηλή ειδίκευση και μόρφωση. Η επίδραση των υψηλά ειδικευμένων μεταναστών είναι θετική για την Αυστραλία, τόσο από πλευράς παραγωγής γνώσης όσο και οικονομικής ανάπτυξης και θα οδηγήσει σε πιο αποτελεσματική αξιοποίηση του ειδικευμένου εργατικού δυναμικού και την αυξημένη ροή ιδεών.






Πιστεύουμε ότι η πιθανή αναζήτηση ειδικευμένων μεταναστών από την Ελλάδα θα ήταν πολύ θετική και μεγάλη επένδυση για την Αυστραλία και, συνεπώς, θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω από το Υπουργείο σας.






Με βάση τα ανωτέρω επιθυμούμε να ζητήσουμε μια συνάντηση μαζί σας όσο το δυνατόν συντομότερα για να συζητήσουμε τα προαναφερθέντα θέματα.






Με εκτίμηση,


Βασίλης Παπαστεργιάδης


Πρόεδρος »






ΠΗΓΗ: www.tganews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου