Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Την ώρα που έστελναν το e-mail περί "χρεοκοπίας" από τα γραφεία της, η Citigroup ζητούσε αναδιάρθρωση κατά 40%!..








Από τον Θανάση Λεπίδη






Από τα γραφεία της Citigroup στο Λονδίνο διαπιστώθηκε ότι στάλθηκε το περίφημο νέο e-mail περί "χρεοκοπίας" της Ελλάδας μέσα στις μέρες του Πάσχα.


Όμως, λίγο πριν από τη διαπίστωση αυτή τι είχε συμβεί; Με ανακοίνωσή της η Citigroup ζητούσε ανοιχτά την άμεση αναδιαρθρωση του χρέους. Συμπτωματικό;


Ιδού η σχετική ανακοίνωση:


Η Citigroup συστήνει «κούρεμα» ..............
των ελληνικών ομολόγων της τάξης του 40%, σε συνδυασμό με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, μείωση των επιτοκίων, περισσότερα μέτρα λιτότητας και...


πώληση δημόσιας περιουσίας, προκειμένου, όπως λέει, να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.


Εκτιμά μάλιστα ότι όσο πιο γρήγορα συμβεί αυτό τόσο το καλύτερο. «Αν μετατεθεί το "κούρεμα" για το μέλλον, αυτό σημαίνει μεγαλύτερο "κούρεμα" για την ίδια μείωση χρέους/ΑΕΠ», αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας σε έκθεσή τους.


Σύμφωνα με τη Citi, ένα «κούρεμα» 40% θα μειώσει το CET1 των τραπεζών στο 5,3% από 10,9%, απαιτώντας έτσι μια επανακεφαλαιοποίηση της τάξης των 4 δισ. ευρώ για την επίτευξη του στόχου για CET1 στο 7%. Μια τέτοια αύξηση κεφαλαίου εκτιμάται ότι θα επιφέρει dilution 20% στις μετοχές των τραπεζών το 2012. Περισσότερο ευάλωτες δείχνουν οι ATEbank, Τράπεζα Πειραιώς και Τ.Τ.


Επίσης, βάσει του ανωτέρω σεναρίου, οι περισσότερο εκτεθειμένες ξένες τράπεζες είναι αυτές του Βελγίου, της Γαλλίας και της Γερμανίας, με τον πιθανό αντίκτυπο στους δείκτες Tier 1 να κυμαίνεται από 8 έως 111 μονάδες βάσης.


Η Citigroup συστήνει «underweight» για τις ελληνικές τράπεζες, διατηρεί αμετάβλητες τις αξιολογήσεις και μειώνει τις τιμές-στόχους. Συγκεκριμένα, μειώνει την τιμή-στόχο για την ATEbank σε 0,25 ευρώ από 0,50 ευρώ, για την Τράπεζα Κύπρου στα 3,25 ευρώ από τα 3,50 ευρώ, για την Πειραιώς σε 0,75 ευρώ από τα 1,35 ευρώ, για την EFG Eurobank στα 4 ευρώ από 4,50 ευρώ, για το Τ.Τ. στα 2,25 ευρώ από τα 2,50 ευρώ και για την Marfin στα 0,95 ευρώ από τα 1,08 ευρώ.
 
 
 
 
πηγη:press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου