Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Από υψηλόβαθμο στέλεχος της CITIGROUP στο Λονδίνο το νέο e-mail της χρεοκοπίας







Υψηλόβαθμο στέλεχος χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στο Λονδίνο, κρύβεται πίσω από το e-mail που διακινήθηκε την Τετάρτη και έκανε λόγο για χρεοκοπία της Ελλάδας το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. 







Η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος εντόπισε τον αποστολέα του νέου e-mail περί χρεοκοπίας της Ελλάδας, που προκάλεσε πανικό στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη.







Σύμφωνα με την αστυνομία...........


 το έστειλε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στο Λονδίνο προς Έλληνα πελάτη του, ο οποίος και το διέδωσε στην Ελλάδα.






Στο e-mail γινόταν λόγος για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα και συνέπεσε χρονικά με απότομη κάμψη του ΧΑ προς το τέλος της συνεδρίασης, η οποία ωστόσο αποδόθηκε σε συντονισμένες κερδοσκοπικές κινήσεις με στόχο τις τραπεζικές μετοχές.






Το στέλεχος από το Λονδίνο έστειλε το email σε Έλληνα πελάτη του και αυτός στη συνέχεια σε γνωστό του και αυτός σε άλλο γνωστό και έτσι έγινε μια αλυσίδα με το email να "ταξιδεύει" από υπολογιστή σε υπολογιστή σπέρνοντας τον πανικό στην Ελλάδα.






Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αστυνομία, έχει σταλεί ήδη σήμα στην Ιντερπόλ, για να εντοπιστεί ο αποστολέας και να καταθέσει.






Σε ανακοίνωσή της τη Μ. Πέμπτη (21/04), η Citigroup υπογραμμίζει ότι οι υπάλληλοί της, δεν έχουν κάνει τίποτα μεμπτό.






“Συνεργαζόμαστε με τις αρχές και δεν θεωρούμε ότι υπήρξε κάποια παράβαση από την Citi ή τους υπαλλήλους της”, αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωση που εστάλη με e-mail, ενώ την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση διέταξε η προϊσταμένη εισαγγελέας πρωτοδικών Ελένη Ράικου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου