Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Εστειλε στο εδώλιο… την Ολυμπία Οδό!






Το είπε και το έκανε ο Δημήτρης Αϊβαλής. Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Κόσμος», προσέφυγε στην Ελληνική Δικαιοσύνη ζητώντας προσωρινή διαταγή ώστε να μην πληρώνει διόδια στην εθνική οδό Πατρών. Όπως είναι γνωστό ο κ. Αϊβαλής ήταν ο πρώτος που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα με την σύμβαση που είχε υπογράψει το ελληνικό δημόσιο με την Ολυμπία οδό, σύμφωνα με την οποία από τις 4 Απριλίου, οι πολίτες θα πληρώνουν διόδια μόνο για όσα τμήματα του δρόμου έχουν παραδοθεί.







H εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στο Πρωτοδικείο της Πάτρας την Μεγάλη Τρίτη. Ο κ. Αϊβαλής είχε δικηγόρο τον Θανάση Καφέζα, ενώ η άλλη πλευρά εκπροσωπείτο από αθηναίους δικηγόρους (μεταξύ αυτών και τον κ. Δεληβοριά). Ο οποίος στην αγόρευσή του άρχισε να καταφέρεται εναντίον του δημοτικού συμβούλου ακόμη και με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Τον είπε.........


 «Σπάρτακο» επειδή αγωνίζεται μόνος του ενάντια στην σύμβαση με την Ολυμπία Οδό, ενώ του υπενθύμισε (με ειρωνικό τρόπο) ότι πήρε χαμηλό ποσοστό στις δημοτικές εκλογές (αλήθεια ο κ. Δεληβοριάς ήταν ποτέ υποψήφιος;)!






Εφθασε δε στο σημείο να τον κατηγορήσει πως είναι μέλος του Κινήματος «Δεν Πληρώνω»! Ο κ. Αϊβαλής τον άκουγε ήρεμος, όταν όμως ήρθε η ώρα να «χτυπήσει»… του κατάφερε καίρια πλήγματα: Παρουσίασε στο Δικαστήριο αντίγραφο του e-pass με το οποίο απέδειξε πως πάντα πλήρωνε διόδια, έφερε την σύμβαση, και ζήτησε από το Δικαστήριο να εκδώσει απόφαση που θα αφορούσε μόνο αυτόν! «Με βάση τη σύμβαση κυρία Προέδρε, δεν πρέπει να πληρώνω» δήλωσε ο πρώην Περιφερειάρχης και συνέχισε: «Ποια η διαφορά κυρία Πρόεδρε της εταιρείας που λέει ότι δεν έχει χρήματα και σταματά την κατασκευή του έργου, όπως απειλεί η Ολυμπία Οδός και του πολίτη που ισχυρίζεται πως δεν έχει χρήματα για να πληρώνει διόδια»; Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να βγάλει απόφαση. Και ζήτησε μία ημέρα ώστε οι δικηγόροι της άλλης πλευράς να προσκομίσουν ένα έγγραφο (περιέργως δεν το είχαν μαζί τους) σύμφωνα με το οποίο υπάρχει υπουργική απόφαση που αλλάζει τον επίμαχο όρο της σύμβασης.






Τελικά το Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του κ. Αϊβαλή, χωρίς όμως να υπάρχει αιτιολογία. Ο κ. Αϊβαλής δήλωσε στον «Κόσμο» ότι σέβεται την απόφαση της Δικαιοσύνης, απλά θα ήθελε να γνωρίζει την αιτία.






ΠΗΓΗ: dete.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου