Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μήνυση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη σε βάρος blogs





Μήνυση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη σε βάρος συγκεκριμένων blogs, για ανάρτηση ψευδών και συκοφαντικών σχολίων.







Μήνυση κατέθεσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του, στον Προϊστάμενο του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε βάρος των διαχειριστών...........
 συγκεκριμένων blogs.






Η μήνυση αυτή είναι η απάντησή του στην ανάρτηση ψευδών και συκοφαντικών σχολίων σε βάρος τόσο του ίδιου, όσο και του Δήμου Αμαρουσίου, που φιλοξενήθηκαν χθες Πέμπτη 28 Απριλίου 2011, στο ένα blog αρχικά, ενώ στη συνέχεια η ίδια ανάρτηση φιλοξενήθηκε και σε δεύτερο blog.






Στις αναρτήσεις αυτές γίνονταν αναφορές σε περιστατικά που ουδέποτε συνέβησαν αλλά και σχόλια που ήταν ιδιαιτέρως προσβλητικά και συκοφαντικά για το Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου. Συγκεκριμένα, αναρτήθηκε ότι δήθεν την Μεγάλη Παρασκευή κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισκέφθηκε το Δήμο Αμαρουσίου και κατέσχεσε υπολογιστές από το Γραφείο Δημάρχου και το Γραφείο Τύπου. Ενώ επιπλέον υποστήριζαν ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος , ο Δήμαρχος απουσίαζε από την πόλη κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών τελετών της Μ. Παρασκευής και του Μ. Σαββάτου.






Η αλήθεια όμως είναι ότι ουδέποτε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισκέφθηκε το Δήμο Αμαρουσίου και φυσικά ποτέ δεν κατέσχεσε κάποιους υπολογιστές. Ενώ η απουσία του Δημάρχου από το Μαρούσι από το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής οφειλόταν σε προγραμματισμένη από τον Ιανουάριο επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα εόρταζε το Πάσχα μαζί με την οικογένεια του, κοντά στον Οικουμενικό Πατριάρχη και σημαντικούς παράγοντες του Ελληνισμού της Πόλης.






Είναι χαρακτηριστικό ότι για το πρόγραμμα του Δημάρχου Αμαρουσίου και τις επαφές του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, είχαν εκδοθεί δελτία Τύπου από το Δήμο Αμαρουσίου, ενώ υπήρξαν και δημοσιεύσεις σε διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες, πολύ πριν γίνει η συγκεκριμένη δυσφημιστική ανάρτηση.






Είναι λοιπόν εμφανές ότι οι εμπνευστές του συγκεκριμένου σχολίου γνώριζαν την αλήθεια, αλλά σκόπιμα έγραψαν αυτά τα ψευδή σχόλια, με στόχο να συκοφαντήσουν και να δυσφημήσουν το Δήμαρχο Αμαρουσίου.






Με αφορμή την κατάθεση της μήνυσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:






«Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης της γνώσης και της τεχνολογίας, το διαδίκτυο παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα των πολιτών, στην ενημέρωση τους, αλλά και στη διαμόρφωση της κοινωνίας μας. Αποτελεί μια νέα μορφή επικοινωνίας, ειδικά για τη Νέα Γενιά. Θεωρώ ότι ο διάλογος στο διαδίκτυο αποτελεί ένα «αναγκαίο» εργαλείο για την ενδυνάμωση της ίδιας της συμμετοχικής δημοκρατίας, σε όλα τα επίπεδα. Συμβάλλει στην ενίσχυση της διαφάνειας και του δημοκρατικού ελέγχου , αλλά και στην ανταλλαγή χρήσιμων θέσεων και απόψεων.






Ως πολίτης πρώτα από όλα και μετά ως Δήμαρχος, σέβομαι απόλυτα τη γνώμη των πολιτών όπως αυτή διατυπώνεται μέσα από τα blogs, τα οποία όπως όλοι γνωρίζουν τους παρέχουν το πλεονέκτημα της ανωνυμίας- και καλώς το παρέχουν κατά τη γνώμη μου- να εκφράζουν τη γνώμη τους για πρόσωπα και πράγματα.






Ποτέ δεν διανοήθηκα να στραφώ εναντίον πολιτών, με τους οποίους τυγχάνει να διαφωνώ, ακόμη κι αν τα σχόλια τους ήταν σε αρκετές περιπτώσεις ακραία. Σέβομαι απόλυτα τους βασικούς κανόνες αυτής της μορφής επικοινωνίας.






Διαφωνώ όμως κάθετα με τους υβριστές και τους συκοφάντες, ιδιαίτερα όταν εκείνοι εκμεταλλεύονται το πλεονέκτημα της ανωνυμίας που τους παρέχει το Διαδίκτυο. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πρόσωπα που συστηματικά με συκοφαντούν , όπως συνέβη με το διαχειριστή του blog που δημοσίευσε αρχικά το ψευδέστατο και συκοφαντικό σχόλιο. Δεν είναι η πρώτη φορά που φιλοξενεί ψεύτικες και συκοφαντικές «ειδήσεις» και σχόλια για το πρόσωπό μου. Το έκανε συστηματικά πριν τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. Οι περισσότεροι στην πόλη μας γνωρίζουν ότι κατά το παρελθόν είχε στενή συνεργασία με πρόσωπα και καταστάσεις που διοικούσαν το Μαρούσι, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα.






Θεωρώ ότι η δύναμη και αποδοχή των blogs δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί μέσο έμμεσων ή άμεσων εκβιασμών και συστηματικής σπίλωσης προσώπων.






Και την άποψη αυτή στηρίζω με την κατάθεση της μήνυσης, που επαναλαμβάνω ότι δεν στρέφεται ενάντια σε αυτή τη μορφή επικοινωνίας και έκφρασης γνώμης, αλλά ενάντια σε αυτούς που χρησιμοποιούν με βρώμικο και εκβιαστικό τρόπο τη δύναμη των blogs».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου