Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Δεν είναι σήμερα πρωταπριλιά...κ.Σαχινίδη.

Γράφει ο Δευκαλίωνας





Ο κ. Φ. Σαχινίδης, Υφυπουργός Οικονομικών, σε ομιλία του στην Επιτροπή της Βουλής, 5 Απριλίου 2011, ανέφερε:

"Διακινούν παραισθησιογόνες πολίτικες και δημοσιογραφικές αντιλήψεις, όσοι λένε ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Θα πρέπει να ψάξουν άλλους δρόμους που οδηγούν στη νιρβάνα".



Δεν θα κρίνουμε το ύφος των δηλώσεων του κ. Φ. Σαχινίδη, αλλά εντελώς καλοπροαίρετα θα αντιτείνουμε:


• «Μέχρι σήμερα ούτε μία φορά δεν πέσατε μέσα στις προβλέψεις σας κ. Υφυπουργέ. Άρα, φροντίστε πρώτα να επιβεβαιωθούν έστω και για μία φορά οι προβλέψεις σας και μετά κάντε παρόμοιου ύφους δηλώσεις».


Γιατί το λέμε αυτό; Μα γιατί μέχρι σήμερα οι προβλέψεις του Οικονομικού Επιτελείου, δεν...



έχουν επιβεβαιωθεί ούτε μία φορά από την ίδια την ζωή. Από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε; Από τις προβλέψεις:


• Για το κλείσιμο των spread έως τον Σεπτέμβριο 2010. Σήμερα 5 Απριλίου, στις 17.06 το spread των 10-ετών Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων έναντι των αντίστοιχων Γερμανικών ήταν 930 μβ.


• Για την ύφεση που την υπολόγιζαν στο 4% του ΑΕΠ και διαμορφώθηκε με ανοδική τάση στο 4,5 + του ΑΕΠ.


• Για τον πληθωρισμό. Πέρσι το πασχαλιάτικο αρνί στοίχιζε 7 ευρώ το κιλό, εφέτος όπως υπολογίζουν οι σχετικές έρευνες η τιμή του πασχαλινού αρνιού θα διαμορφωθεί στα 11 ευρώ το κιλό.


• Για την ανεργία. Που έχει ξεπεράσει προ πολλού το όριο του 14%.


Όλες, μα όλες οι προβλέψεις αποδείχθηκαν λανθασμένες. Με αποκορύφωμα αυτή για το Έλλειμμα του 2010.


Πριν από 3 περίπου μήνες διαβεβαίωναν τον Ελληνικό Λαό ότι το Έλλειμμα 2010 θα ήταν 9,4% του ΑΕΠ και σήμερα αποδείχθηκε ότι ακόμα και σ’ αυτό έπεσαν έξω, αφού το Έλλειμμα 2010 διαμορφώθηκε τελικά στο 10,6 % του ΑΕΠ.


Και για να μην ξεχάσουμε ότι διαβεβαίωναν τον ελληνικό λαό ότι θα έβγαιναν στις αγορές το 2011, που μετά έγινε 2012, τώρα έγινε 2013-φεύγα…


Την πιο κραυγαλέα διάψευση, όμως, την υπέστη ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, στο πρόβλημα των κερδοσκόπων. Πριν περίπου ένα χρόνο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωνε ότι «οι κερδοσκόποι θα χάσουν τα πουκάμισα τους» . Εφέτος υποδέχθηκαν με τιμές και δόξες τον αρχι-κερδοσκόπο G. Soros στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού πρώτα τον μετονομάσατε σε γκουρού των αγορών. Απ’ ότι είδαμε δε στις σχετικές φωτογραφίες, ο G. Soros φορούσε πολύ special πουκαμισάκι…


Όλα τα παραπάνω όμως δεν είναι τίποτε.


Την πιο τραγική θέση για την αξιοπιστία της κυβέρνησης, την διατύπωσε σήμερα η κ. Β. Παπανδρέου, που δήλωσε μιλώντας και αυτή σε κοινοβουλευτική διαδικασία «όλο λέμε ότι δεν θα πάρουμε νέα μέτρα και όλα παίρνουμε», για να συμπληρώσει στην συνέχεια το αυτονόητο «θα πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά το 2013 το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης» και να κλείσει με την διατύπωση ότι έχουμε οδηγηθεί σε συλλογική κατάθλιψη.


Εμείς τι παραπάνω να προσθέσουμε, μετά από αυτά που είπε η κ. Β. Παπανδρέου. Δεν θα σταθούμε ότι δικαιωθήκαμε για μία ακόμα φορά σε όσα υποστηρίζουμε. Απλώς ότι ακόμα και στο νέο-ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, υπάρχουν έστω και λίγοι άνθρωποι που υπηρετούν αρχές, αξίες, πολιτικές δεσμεύσεις και σέβονται τον εαυτό τους και την ιστορία τους.


Όλες αυτές τις κυβερνητικές ανακολουθίες φαίνεται ότι σκέφθηκε ο συμπαθής εξ Ελασσόνας Υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης, όταν έκανε την παραπάνω δήλωση. Μόνο που μπέρδεψε τις ημερομηνίες… Αυτός νόμισε ότι σήμερα είναι πρωταπριλιά!

 
 
ΠΗΓΗ:http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου