Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Η «αγέλη των λύκων» σουλατσάρει στην Ελλάδα του Μνημονίου



Ολα παίρνουν τον δρόμο τους για το ξεπούλημα του τόπου και των λαϊκών στρωμάτων για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα μιας δράκας πλουτοκρατών ντόπιων και ξένων. Το δημοσίευμα απ’ το περιοδικό «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί είναι χαρακτηριστικό.







Πριν αναφερθούμε σ’ αυτό να θυμήσουμε ένα γεγονός που πέρασε σχετικά απαρατήρητο απ’ τα ΜΜΕ. Την επομένη της συνάντησης που είχε ο μεγαλοκερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος με Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου, στην Αθήνα, ο υπουργός Οικονομικών επισκέπτεται την...............





 Αμερικανική πρεσβεία και έχει συνάντηση με τον πρέσβη Ντάνιελ Σμιθ. Ηταν μια συνάντηση που δεν ανακοινώθηκε επίσημα και δεν μάθαμε ποτέ τι συζητήθηκε. (Εδώ να πούμε ότι μια τέτοια συνάντηση –να επισκέπτεται δηλαδή ο έλληνας υπουργός έναν ξένο πρέσβη στο γραφείο του είναι εντελώς ασυνήθιστη. Είναι εκτός πρωτοκόλλου, για να θυμηθούμε την διπλωματική γλώσσα, και λογικά το αντίθετο έπρεπε να γινόταν).


Εύκολα μπορεί να συμπεράνουμε ποιο ήταν το πραγματικό αντικείμενο της συνάντησης.


Και για να μην μείνει σε κανέναν η παραμικρή αμφιβολία για το ποιες εξελίξεις έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου παραθέτουμε αποσπάσματα από το δημοσίευμα που έχουν τα «Επίκαιρα» και θα το σχολιάσουμε παρακάτω:






«Μυστικά και ύποπτα τραπεζώματα σε βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων κάνουν εδώ και λίγο καιρό διεθνή και εγχώρια funds, με στόχο να πιέσουν για τις επιδιώξεις τους, σε μια χώρα που έχει βάλει «πωλητήριο». Όπως αποκαλύπτουν μάλιστα σήμερα τα «Επίκαιρα», διεθνείς κολοσσοί ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον ΟΠΑΠ –αναζητούν διακαώς πληροφορίες για το πότε έρχεται νομοσχέδιο για την πώλησή του- αλλά και για άλλες ΔΕΚΟ υπό αποκρατικοποίηση, καθώς και για τα … πολλά υποσχόμενα τουριστικά ακίνητα.






Τα ραντεβού πραγματοποιούνται σε κεντρικά ξενοδοχεία, πολυτελή εστιατόρια του Ψυχικού και άλλων βορείων προαστίων. Εκπρόσωποι διεθνών οίκων, χρηματιστηριακών κέντρων, τραπεζικών κολοσσών του εξωτερικού και «ενδιάμεσοι» προσκαλούν κατά μόνας ή κατά ομάδες εκπροσώπους του ελληνικού Κοινοβουλίου -κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ- με επίφαση μια συζήτηση για την οικονομική κατάσταση. Ωστόσο, ο πραγματικός σκοπός είναι να κάνουν λόμπινγκ και να τους εφοδιάσουν με επιχειρήματα υπέρ των συμφερόντων που εκπροσωπούν. Όλοι οι «οικοδεσπότες» δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκην μεγάλα συμφέροντα, αλλά και μικρότερα, τα οποία επιχειρούν να «μπουν σφήνα» σε μεγάλες δουλειές.






Το εντυπωσιακό, μάλιστα, είναι ότι στις συζητήσεις αυτές κατατίθενται και εξαιρετικά απλά -έως απλοϊκά- και λαϊκίστικα επιχειρήματα που εκτιμάται ότι μπορεί να «πιάσουν» στην κοινή γνώμη. «Είναι δυνατόν να έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση όπου κάποιος 35-40 ετών σήμερα να καταδέχεται να παίρνει βοήθημα από τους γονείς του για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και το ελληνικό κράτος να μην πουλά δημόσια περιουσία λόγω κάποιων ιδεοληψιών;» άκουσε έκπληκτος ένας βουλευτής να λέγεται σε ένα από τα δείπνα αυτά. Το «επιδόρπιο» ήταν η ανάγκη πώλησης κερδοφόρων ΔΕΚΟ και «φιλέτων» ανά την ελληνική επικράτεια… Ενώ άλλος εκπρόσωπος του ελληνικού Κοινοβουλίου άκουσε πολλά -και πειστικά- επιχειρήματα υπέρ της άποψης για αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους…






Από τα δείπνα αυτά καθίσταται προφανές ότι επιχειρείται λόμπινγκ μέσω βουλευτών, αναλόγως των επιδιώξεων κάθε κονσόρτσιουμ: Κάποια funds προωθούν την ιδέα της ανάγκης για αναδιάρθρωση επειδή έχουν «σορτάρει» στη χρεοκοπία της χώρας. Κάποιοι άλλοι διεθνείς κολοσσοί «μυρίστηκαν ψαχνό» με τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα και θέλουν να… πιάσουν θέση. Με τη χώρα στην πιο δύσκολη στιγμή της, υπερχρεωμένη και με σκληρούς όρους από τους πιστωτές της και με δεδομένο ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο του -με μειωμένη κεφαλαιακή επάρκεια, ζημίες κ.λπ.-, ανοίγει ο δρόμος για κινήσεις ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη χώρα μας.






Κολοσσοί όπως η Deutsche Bank ή η Morgan Stanley έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τον ΟΠΑΠ ή άλλες ΔΕΚΟ υπό αποκρατικοποίηση, καθώς και για ακίνητα τουριστικά «φιλέτα». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Deutsche Bank αναμένεται να ανοίξει τμήμα Ieasing στη χώρα μας, μέσω του οποίου θα χορηγεί χρηματοδοτήσεις σε πελάτες της -είτε για ακίνητα Δημοσίου είτε και για ιδιωτικά-και, όπως όλα δείχνουν, «θα έρθει για να μείνει» ανοίγοντας ενδεχομένως και υποκαταστήματα στη χώρα μας».






Αυτά γράφει το αστικό έντυπο και φυσικά δεν λέει τα πράγματα με το όνομα τους –πώς θα μπορούσε άλλωστε- περιοριζόμενο να αφήσει κάποια υπονοούμενα για τον ρόλο των βουλευτών. Ποιος είναι όμως ο πραγματικός ρόλος των εθνοπατέρων;






Αντί να το πούμε εμείς να αφήσουμε να μας το πει ο αντιπρόεδρος της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης μέσα από μια ανοιχτή επιστολή που του είχε στείλει ο ομοϊδεάτης του και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Καψής:






««Εσένα ποιος σε χρηματοδοτεί» με είχε ρωτήσει λίγο πριν από τις τελευταίες εκλογές που πήρα μέρος.


«Κανείς», του είχα απαντήσει.


«Ε τότε δεν θα εκλεγείς».


Και δεν εξελέγην. Εκείνος ήρθε πρώτος …»






Θέλουμε να πούμε δηλαδή ότι καθεμιά από τις ντόπιες μεγάλες καπιταλιστικές φαμίλιες έχει το δικό της «λόμπι» μέσα στη Βουλή. Με βουλευτές τουλάχιστον από τα δυο μεγάλα κόμματα (ενίοτε και από τα μικρότερα). Τους ταΐζουν καλά, φροντίζουν να τους χρηματοδοτούν τον προεκλογικό τους αγώνα, για να τους έχουν διαθέσιμους όταν τους χρειάζονται. Όπως γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας οι βουλευτές «Ασπόνδυλα είναι, γυμνοσάλιακες είναι, σκουλήκια είναι, έμαθαν όμως να είναι καλοί παίκτες. Πρεζόνια της εξουσίας που ξέρουν να χειρίζονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους». Εμισθα τσιράκια των καπιταλιστών είναι και για λογαριασμό τους δουλεύουν.






Η ντόπια αστική τάξη που είναι απόλυτα ικανοποιημένη απ’ όλη αυτή την εξέλιξη που υπάρχει σήμερα. Δυο εφημερίδας –«Αξία» και Παρόν»- αποκάλυψαν τις μυστικές συναντήσεις που είχε ο «τσάρος» της οικονομίας, Γ. Παπακωνσταντίνου, με το αφόν κατέ των ντόπιων πλουτοκρατών. Προφανώς μοίραζαν τα ιμάτια του ελληνικού λαού –την δημόσια περιουσία- και καθόριζαν τις μίζες που θα πέσουν στο πολιτικό προσωπικό, πριν υπάρξει και το τωρινό δημοσίευμα από τα «Επίκαιρα».






Η κομπραδόρικη από γεννησιμιού της ελληνική αστική τάξη θα συνεργαστεί αρμονικά με τα ξένα αρπακτικά –και το υπαλληλικό της πολιτικό προσωπικό δεν θα μείνει παραπονεμένο αφού οι σχετικές μίζες είναι αναπόσπαστο στοιχείο του όλου σκηνικού- και το ξεπούλημα εργαζομένων και δημόσιου πλούτου της χώρας θα είναι μια καλή ευκαιρία για να παραφουσκώσουν τα ήδη γεμάτα θησαυροφυλάκια της.






ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου