Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Γιατί η Ελλάδα «καίει» τις ΗΠΑ




Για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί συνήθως ο Λευκός Οίκος, ο Πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα ήταν ξεκάθαρος. «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις καλύτερες ιδέες για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος«, δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, κ. Μέρκελ, αφού πριν είχε αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας ως καταστροφικό για την παγκόσμια οικονομία.







Τι κάνει τον Αμερικανό Πρόεδρο να νοιάζεται.....
 τόσο πολύ για το πώς θα καλυφθούν οι δανειακές ανάγκες της χώρας μας την περίοδο 2012-14;






Με τρεις λέξεις: το credit event.






Τα στατιστικά στοιχεία που αποκάλυψε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements), στην αρχή της εβδομάδας, μιλούν από μόνα τους. Μπορεί οι ευρωπαϊκές τράπεζες να κατέχουν το 64% των κρατικών ομολόγων προβληματικών χωρών-μελών της ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα, όσον αφορά όμως στο έμμεσο άνοιγμα, παράγωγα προϊόντα, δηλαδή, όπως τα CDSs, οι αμερικανικές τράπεζες έχουν κυρίαρχη θέση.






Σύμφωνα με στοιχεία της BIS, όπως μεταφέρονται σε blog των «F.T.», οι διεθνείς πιστωτές έχουνποικίλα ανοίγματα στα ομόλογα των προβληματικών κρατών της ευρωπεριφέρειας και αυτό το γεγονός δημιουργεί διαφορετικά και συγκρουόμενα συμφέροντα όσο εξελίσσονται οι συζητήσεις για τη μετακύλιση του ελληνικού χρέους.






ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου