Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Τι έλεγαν οι πολιτικοί απατεώνες του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν αντιπολίτευση




Το ότι ο Γ. Παπανδρέου-Τσολάκογλου και η κλίκα του είναι οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες που πέρασαν από την χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες το έχουμε γράψει πολλές φορές. Μας το ξαναθύμισε δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» που παραθέτει τι έλεγε ο κατά τύποις σημερινός πρωθυπουργός και τα σημερινά κυβερνητικά του στελέχη για τις αποκρατικοποιήσεις-ξεπουλήματα τότε που το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση.







Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Το τελευταίο σας επίτευγμα είναι ο ΟΤΕ, που παραδίδεται στα χέρια των Γερμανών…
 Συνέχεια στους σχεδιασμούς σας έχουν τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, η ΔΕΗ, η Ολυμπιακή… Θα μας βρείτε απέναντι σας. Θα δώσουμε τη μάχη και έξω και μέσα στη Βουλή, στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού, του λαϊκού κινήματος, απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκποίησης, εκχώρησης βασικών δημόσιων υποδομών σε ιδιωτικά συμφέροντα, είτε ξένα είτε ελληνικά. Διότι εμείς τα θεωρούμε εργαλεία εθνικού σχεδιασμού» (ομιλία στη Βουλή, 1/4/2008).






Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Είναι σαφές πως η κυβέρνηση επιχειρεί με πλάγιο και αδιαφανή τρόπο να εφαρμόσει μια αποτυχημένη συνταγή πλήρους ιδιωτικοποίησης δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας… Αυτή η πολιτική είναι και ξεπερασμένη και αποτυχημένη. Την εφάρμοσαν μόνο ακραία νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, όπως της κυρίας Θάτσερ και του κ. Μητσοτάκη... Για το λόγο αυτό, καλείται ο πρωθυπουργός να αποσαφηνίσει δεσμευτικά τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς τη διατήρηση του δημόσιου ελέγχου για τον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑθ και τους άλλους στρατηγικούς οργανισμούς κοινής ωφέλειας της χώρας» (επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, 8/4/2008).






Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Σας παραδώσαμε έναν ΟΤΕ που ήταν υπό τον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου. Κι εσείς, με τη σειρά σας, τον παραδίδετε στην Deutsche Telekim … Λέτε ότι αυτή η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων είναι ευρωπαϊκή και συμφέρουσα. Ψέμα… Δεν απαντάτε, κύριε Καραμανλή, στο πιο απλό, αδυσώπητο ερώτημα που θέτει ο Έλληνας πολίτης: Για ποιο λόγο να πουλήσουμε μία κερδοφόρα, αξιόπιστη, στρατηγικής σημασίας ελληνική δημόσια επιχείρηση;...


Γι’ αυτό, θα βρείτε μπροστά σας το θεσμικό μας έλεγχο. Θα βρείτε, εφόσον προχωρείτε σε αυτό το δρόμο, την πρόταση μας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για απιστία. Για να δώσει κάθε υπεύθυνος λόγο για τη βλάβη του δημόσιου συμφέροντος, που, ενσυνείδητα και απροκάλυπτα, προκαλείτε…» (ομιλία στη συζήτηση, επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, 16/5/2008).






Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Θέλω να τονίσω ότι η έλλειψη στρατηγικής και το δημοσιονομικό αδιέξοδο δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας σε στρατηγικούς τομείς. Στρατηγικός τομέας είναι, βέβαια, ο τομέας του φυσικού αερίου, είναι το νερό, είναι και ο ΟΤΕ» (εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, 27/3/2009).






Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Η αντικατάσταση κρατικών μονοπωλίων από ιδιωτικά μονοπώλια ή ολιγοπώλια είναι μια εξέλιξη αρνητική… Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, τόσο ως αντιπολίτευση όσο και ως αυριανή κυβέρνηση, για να αποτρέψουμε την προοπτική αυτή… Είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου… Η ΝΔ εφαρμόζει ξεπερασμένα δόγματα καθολικών ιδιωτικοποιήσεων» (συνέντευξη στην εφημερίδα Ημερησία, 6/4/2008).






Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: «Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να ξεπουλά δημόσια περιουσία. Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη: Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε δίκτυα και υποδομές πρέπει να παραμείνουν υπό τον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου» (δήλωση, 13/7/2009).






Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: «Καλούμε την κυβέρνηση να μην συνεχίσει την εγκληματική και επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον πολιτική της εκποίησης κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Για το ΠΑΣΟΚ, στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε δίκτυα και υποδομές, οι οποίες έχουν σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο, οφείλουν να παραμείνουν υπό τον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου. Το ΠΑΣΟΚ, όταν γίνει κυβέρνηση, θα εξαντλήσει κάθε νομική, οικονομική και πολιτική δυνατότητα, ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να ανακτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ» (δήλωση, 11 /6/2009).






ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: «Παντού, σε κάθε οργανισμό, έχουν αναρτήσει ένα τεράστιο «ΠΩΛΕΙΤΑΙ«. Παντού υλοποιείται ο ίδιος σχεδιασμός… Κι αυτό το ονομάζουν «μεταρρύθμιση». Αλλά το ξεπούλημα, η απώλεια της μετοχικής πλειοψηφίας του 51 % του Δημοσίου δεν είναι μεταρρύθμιση. Και δεν θα το επιτρέψουμε. Εμείς, θα παραμείνουμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας… Πραγματική μεταρρύθμιση για τη ΔΕΗ σημαίνει ενίσχυση του ανταγωνιστικού της ρόλου και της ευελιξίας της να ανταγωνιστεί σε μια απελευθερωμένη εσωτερική αγορά της Ευρώπης» (ομιλία στο 31ο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, 13/1 /2007).






Αυτά έλεγαν τότε οι σημερινή εντολοδόχοι ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας, τα σημερινά γιουσουφάκια μιας δράκας καπιταλιστών που ξεπουλούν το λαό και την χώρα σαν πειθήνια όργανα που είναι (με το αζημίωτο; Δεν το νομίζουμε.)






ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου