Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Επεκτείνουν την περαίωση για να εισπράξουν έσοδα





Πενία τέχνες κατεργάζεται και το συγκεκριμένο ρητό ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του οικονομικού επιτελείου. Με τη μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό να διευρύνεται συνεχώς (ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ στο πεντάμηνο), στο υπουργείο οικονομικών εξετάζουν την επαναφορά μέτρων, που φέρνουν σίγουρα έσοδα, μέσω της επέκτασής τους.







Ο λόγος κατ΄ αρχάς για την.....
 περαίωση, η οποία έσωσε την παρτίδα στα έσοδα την περασμένη χρονιά. Θυμίζουμε ότι από αυτή τη διαδικασία είχαν εξαιρεθεί όσοι έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας πάνω από 400 χιλ. ευρώ.






Τώρα, λοιπόν, υπηρεσιακοί παράγοντες εισηγούνται να ενεργοποιηθεί ξανά αυτή η ρύθμιση, εντάσσοντας και όλους αυτούς τους ιδιοκτήτες. Επιπλέον, οι ίδιες εισηγήσεις προτείνουν στην περαίωση να υπαχθούν και οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης!






Και δεν είναι μόνο αυτό. Στο τραπέζι έχει πέσει και νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, καθώς στο υπουργείο οικονομικών αναγνωρίζουν με αυτό τον τρόπο στην ουσία ότι δεν μπορούν να εισπράξουν τα χρέη των ιδιωτών μέσω του μηχανισμού, που έχουν στη διάθεσή τους.





www.marketbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου