Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Α. Λοβέρδος: «Το ΠΑΜΕ μου επιτέθηκε στο Ηράκλειο πετώντας πορτοκαλάδες»







Ένα ακόμη επεισόδιο στην υπάρχουσα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ προστέθηκε χθες στη Βουλή με φόντο τους αγανακτισμένους ανά την Ελλάδα. Ο Υπουργός Υγείας ούτε λίγο ούτε πολύ υπέδειξε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα τόσο ο ίδιος όσο και συνάδελφοί του, με τελευταία τα γεγονότα στην Κέρκυρα.



Η ατμόσφαιρα στην κοινοβουλευτική αίθουσα μύρισε μάλιστα μπαρούτι με το καλημέρα σας και τον Ανδρέα Λοβέρδο εξαρχής να σχολιάζει πως...
 «υπάρχουν πολιτικοί χώροι πίσω από ορισμένους που σηκώνουν και πετάνε πέτρες ή προπηλακίζουν και ότι οι τραμπούκοι είναι γνωστοί στην σύγχρονη ελληνική ιστορία». Κι όσο έβλεπε ότι ο παριστάμενος βουλευτής του ΚΚΕ δεν αντιδρούσε, έσπευσε να τον προκαλέσει:






ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ο κ. Χαραλάμπους; Δεν θέλει να πάρει το λόγο να μας πει τι γίνεται στην Κέρκυρα;


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Καταρχήν δεν ήμουν στην Κέρκυρα. Ήμουν εδώ και με πήραν τηλέφωνο και φυσικά δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Αλλά είστε απαράδεκτος, γιατί ρωτάτε τον Χαραλάμπους ως Χαραλάμπους ή το κόμμα μου;


ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εσείς μου στήσατε τον προπηλακισμό στην Κέρκυρα


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρες θέσεις. Πιστεύουμε στο οργανωμένο κίνημα που έχει σκοπούς. Είμαστε ενάντια και δεν θεωρούμε ότι μπορεί να πάει μπροστά το να σπάζεις βιτρίνες και να πετροβολείς αυτοκίνητα.


ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Το να πετροβολείς βουλευτές και Υπουργούς δεν το είπατε.


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ούτε βουλευτές ούτε υπουργούς


ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αφορά και το ΠΑΜΕ αυτό φαντάζομαι…


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Για ακόμη μία φορά είστε απαράδεκτος. Έχετε εσείς στοιχεία ότι οι κομμουνιστές που έχουν δώσει τη ζωή τους ότι πετροβόλησαν υπουργούς και αυτοκίνητα; Εσείς είστε με τον κ. Πεταλωτή που ουσιαστικά υποθάλπετε αυτά τα κινήματα και οι μηχανισμοί σας. Όταν λοιπόν τα ΜΜΕ , αυτά που σας στηρίζουν, ουσιαστικά υποθάλπουν αυτούς τους μηχανισμούς και αυτές τις πράξεις, να τα αναζητήσετε αλλού και όχι στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ όχι μόνο δεν έχει σχέση με αυτά τα επεισόδια αλλά και τα καταδικάζει απερίφραστα.


ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όσο φωνάζατε τόσο επιβεβαιώνετε..


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Είναι απαράδεκτα επιμένω τα υπονοούμενα του υπουργού. Αν έχει στοιχεία να τα αναφέρει. Ειδικά για μένα τι έχετε να πείτε;


ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία συζήτηση που μας ένωσε όλους το ΚΚΕ δεν ζήτησε να πάρει το λόγο. Εγώ δεν είπα κανένα υπονοούμενο.


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Επί προσωπικού πια πρόεδρε. Θα με προστατέψετε;


ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όσο και να φωνάζει ο κ. Χαραλάμπους είναι ο ίδιος που οργάνωσε τη συγκέντρωση όταν πήγα να επισκεφθώ το νοσοκομείο της Κέρκυρας το οποίος μετά από προσπάθεια των κυβερνήσεων όλων των κομμάτων, παραδόθηκε στον Κερκυραϊκό λαό για να δουλέψει. Και την ημέρα που θα αρχίζαμε τη λειτουργία του μαζεύτηκαν ορισμένοι άνθρωποι. Φυσικά δεν τους έδωσα την ευκαιρία, δεν πήγα.


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Σας πετροβόλησα; Σας χτύπησα; Έχουν δικαίωμα οι Κερκυραίοι να εκφράζουν τις απόψεις τους


ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ποιοι Κερκυραίοι; Εσείς δεν ήσασταν ήταν όμως οι άνθρωποί σας και δεύτερον το ΠΑΜΕ με προπηλάκισε στο Ηράκλειο Κρήτης πετώντας πορτοκαλάδες. Λοιπόν λίγη σύνεση εδώ. Δεν μιλώ με υπονοούμενα μιλώ με γεγονότα. Αν έχετε αντίρρηση να την πείτε κι αν έχετε τη λογική να με διακόπτετε, να το κάνετε αλλά δίκιο δεν έχετε ούτε θα αποκτήσετε.


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω όταν αναφέρεται με αυτές τις κατηγορίες εναντίον μου. Και είστε υπεύθυνος γιατί το νοσοκομείο της Κέρκυρας θα έπρεπε να έχει 1000 άτομα προσωπικό κι έχει 400.






Λίγο αργότερα πάντως ο κ. Λοβέρδος έσπευσε να σχολιάσει ότι δεν τα έχει με το ΚΚΕ αλλά με τον βουλευτή που οργάνωσε τον προπηλακισμό του στην Κέρκυρα.




ΠΗΓΗ: http://www.tsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου