Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

O εφιάλτης θα φαντάζει ήρωας μπροστά του...






Περασε πανω απο ενας χρονος απο εκεινη την ηλιολουστη μερα που ο διαχειριστης μας φορωντας μια μωβ γραβατα σημειολογικα.... εκανε ενα ταξιδι στο Καστελοριζο για να προωθησει το οραμα του για την χωρα,ενα ταξιδι στην Ιθακη θα ηταν ολο κι'ολο αυτο που θα καναμε,ολοι μαζι,θα προσπαθουσαμε να βγουμε απο αυτο που εκεινος ονομαζε διεφθαρμενο σε ολους τους κυκλους με τους οποιους συναντιοταν.



Απο τοτε μεχρι σημερα αντι για...



ταξιδι ζησαμε μια κακη παρασταση στην οποια εκεινοι δεν ηξεραν τι εκαναν και εμεις δεν γνωριζαμε σε ποιο μερος του ταξιδιου βρισκομαστε,ενα βημα μπροστα και τρια πισω ηταν το ταξιδι αυτο με αποτελεσμα να ειμαστε πιο μακρυα απο την Ιθακη απο ποτε.


Αν λοιπον η Ιθακη ηταν το οραμα του διαχειριστη μας η ιστορια του Οδυσσεα του ειναι παντελως αγνωστη,εκει εφτασε μετα απο πολυ κοπο,ταλαιπωριες και χωρια κανεναν απο τους συντροφους του,εκει εδωσε μαχη για να κερδισει παλι την χωρα του και την οικογενεια του.


Τι απο ολα αυτα εκανε ο διαχειριστης μας;


Ολα τα αντιθετα,για ποιο λογο παρομοιαζει τον εαυτο του με Οδυσσεα;


Η ιστορικη μορφη που μου θυμιζει αυτον και τους γυρω του ειναι πολυ διαφορετικη απο οτι εκεινος φανταζεται.


Καποια απο τις επομενες ημερες θα μας ανακοινωσει το επομενο μας ταξιδι,χωρις να ενδιαφερθει αν εμεις εχουμε την διαθεση να τον ακολουθησουμε η αν εχουμε τις δυναμεις και τα μεσα,καταλαβαμε πλεον οτι οι μαχες που δινει δεν ειναι δικες μας,οι αγωνες του δεν ειναι για εμας.


Οποια και να ειναι η αμοιβη του στην σκεψη μας θα μεινει σαν τον εφιαλτη που οδηγησε εκεινο το ηλιοβασιλεμα τους Περσες εναντια στους συμπατριωτες του Ελληνες και τους κατακρεουργησαν.


Μονο που ο εφιαλτης θα φανταζει ηρωας μπροστα στις τωρινες μας κακουχιες.


Οποιος δεν εχει την βουληση και την ικανοτητα να φερει την χωρα του ενα βημα πιο πανω απο εκει που την πηρε,καλυτερα θα ειναι να καθεται σπιτι του και να οραματιζεται οτι θα εκανε κατι για αυτην παρα να κανει οραματα χωρις να μπορει να τα πετυχει.





Από το http://harrytsopanos.blogspot.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου