Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Απόδοση τιμών στους πεσόντες Ιμίων



Το Πολεμικό Ναυτικό τιμά τους τρεις ήρωές του με τον δέοντα έπαινο και τον προσήκοντα σεβασμό και πιο συγκεκριμένα:


α. Κάθε έτος και περί την 30η Ιανουαρίου στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού τελείται ετήσιο στρατιωτικό μνημόσυνο στο μνημείο πεσόντων Ναυτικής Αεροπορίας όπου είναι γραμμένα και τα ονόματα των τριών πεσόντων στα Ίμια.




β. Έχει απονεμηθεί με Προεδρικό Διάταγμα ...
(ΠΔ 106/13-02-09 τεύχος Γ) η προαγωγή στον καταληκτικό βαθμό Αντιναύαρχου ΠΝ στους Χριστόδουλο Καραθανάση και Παναγιώτη Βλαχάκο, καθώς και με δεύτερο Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ 514/07-07-09 τεύχος Γ) στο βαθμό του Πλοιάρχου ΠΝ στον Έκτορα Γιαλοψό.



γ. Με απόφαση Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου 294/09 το 6ο υπό κατασκευή ΤΠΚ θα ονομασθεί «ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» και το 7ο υπό κατασκευή ΤΠΚ θα ονομασθεί «ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ» .



δ. Έχουν προσληφθεί ως Μόνιμοι Πολιτικοί Υπάλληλοι με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ Φ.471.11/63/03/Σ.1046//23 Απριλίου 2003, ΚΥΑ Φ.471.11/150/96/Σ.3896//11 Νοεμβρίου 1996) οι σύζυγοι των Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού.



Τα παραπάνω αποτελούν μέρος της απάντησης του ΥΠΕΘΑ σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα την απόδοση τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς του ΠΝ στην κρίση των Ιμίων.



Ερώτηση 10441/3-02-2011 της Βουλής των Ελλήνων



Συμφώνως με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, επισημαίνεται ότι, παρά το μη επιδεχόμενο αμφισβητήσεως γεγονός, πώς στην κρίση των Ιμίων του 1996, δεν υπήρξε απολύτως κανείς Τούρκος «πεσών - ήρωας», αποφασίσθηκε από τον δήμο Μπεϊκόζ, (σημειωτέον, από τα τουριστικότερα σημεία), της περιοχής Αναντολού Καβαγί της Κωνσταντινουπόλεως, να δοθεί σε ένα καινούργιο πάρκο, το όνομα «Πάρκο ηρώων Καρντάκ», που είναι κοντά στις ακτές του Βοσπόρου.



Η ονοματοδοσία αυτή στο πάρκο προκαλεί πολλά και «ενδιαφέροντα» σχόλια στους κατοί­κους της περιοχής; αλλά και στους επισκέπτες της, ενώ καλλιεργούνται επιτηδείως οι ισχυρισμοί, όν. στο πάρκο είναι θαμμένοι και... «ήρωες»! Όπως μάλιστα φαίνεται και από τις δημοσιευόμενες στις τουρκικές εφημερίδες, φωτογραφίες του πάρκου, έχουν ανηρτηθεί μεγάλες επιγραφές, που αναγράφουν «Kardak Sehitleri Parki»!



Το ζήτημα όμως που προκύπτει άμεσα, είναι τι θα πράξουμε εμείς, ως Ελλάδα, για να τιμήσουμε, όπως αξίζει, τους τρεις πεσόντες ήρωές μας!



ΕΡΩΤΑ Τ Α I



1. Είναι σε γνώση του υπουργείου, η περιγραφόμενη στον τουρκικό τύπο, νέα προπαγανδιστική επινόηση της Αγκύρας, για την δήθεν «τιμητική» ονοματοδοσία, με τον τίτλο των Ιμίων, σε τουριστική περιοχή της Κωνσταντινουπόλεως;



2. Όταν οι Τούρκοι, κάνοντας αριστοτεχνική προπαγάνδα, κατασκευάζουν δήθεν «ήρωες και πεσόντες» από το πουθενά, απασχολεί το υπουργείο, ο τρόπος και ο χώρος, που έστω μία15ετία μετά θα αποδοθούν οι πρέπουσες τιμές από την πατρίδα μας, προς τους τρεις πεσόντες ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού, στην κρίση των Ιμίων; Υπάρχει η θέληση, ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός; Ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα;




kranosgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου