Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Γιώργος Παπανδρέου: χαριστική βολή από το Μιχάλη Ιγνατίου

Το πιο mega-λο ψέμα του κ. Γιώργου Παπανδρέου ξεσκέπασε ο ανταποκριτής του «μεγάλου καναλιού» Μιχάλης Ιγνατίου, αποκαλύπτοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνομιλήσει με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν και πριν από τις εκλογές του 2009 και αμέσως μετά, για προσφυγή της χώρας μας στο Ταμείο. Ο δημοσιογράφος και χρόνια ανταποκριτής του Mega στην Ουάσινγκτον, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του καναλιού που εργάζεται, επιβεβαίωσε όσα είχε γράψει σε άρθρο του στο site aixmi.gr και έδωσε τη χαριστική βολή σε όσα ψέματα έλεγε και λέει για μήνες ο κ. Παπανδρέου. Οι νέες αποκαλύψεις προκάλεσαν την αντίδραση της Ν.Δ. και του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος ζητά να πει επιτέλους ο πρωθυπουργός την αλήθεια και γι’ αυτό τον σκοπό επαναφέρει μια σειρά ερωτημάτων προς έναν αρχηγό κυβέρνησης που έχει αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη.




Ο Μιχάλης Ιγνατίου στο άρθρο του με τίτλο «Γιώργος -Στρος Καν: Πικρές αλήθειες και μαύρα ψέματα» τονίζει μεταξύ άλλων: ...
«Ήταν γνωστό από το τέλος του 2009 ότι ο κ. Παπανδρέου άρχιζε να «δοκιμάζει τα νερά», αν και ένας αξιωματούχος τον οποίο εμπιστευόμαστε οι δημοσιογράφοι στην Ουάσιγκτον μας είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν συνομίλησε με τον Γιώργο Παπανδρέου για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και πριν και αμέσως μετά τις εκλογές… Η ελληνική κυβέρνηση, από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο αξιωματούχο που είχε σχέση με θέματα οικονομίας και ενημέρωσης, διέψευδε μετά βδελυγμίας -όπως αρέσκονταν να γράφουν οι παλαιότεροι συνάδελφοι- ακόμη και τη σκέψη προσφυγής στο ταμείο – πόσο μάλλον τις συζητήσεις».



Οι χαρακτηρισμοί



Το εντυπωσιακότερο όμως στοιχείο είναι αυτό που αποκαλύπτει ένα… άγνωστο στοιχείο του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του κ. Παπανδρέου. Προσθέτει ο κ, Ιγνατίου στο ίδιο κείμενο: «Τον Ιανουάριο του 2010 αρκετοί ξένοι συνάδελφοι ήταν «θύματα» διαψεύσεων, που ιδιωτικά συνήθως συνοδεύονταν και με κοσμητικά επίθετα από τους αρμόδιους – είναι κάτι που συνηθίζουν οι κυβερνώντες, ακόμη και ο «μειλίχιος» και «χαμηλότονος» πρωθυπουργός». Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης σε ανακοίνωση του τονίζει μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν την Παρασκευή και επαναλήφθηκαν την Κυριακή από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, αξιωματούχος του ΔΝΤ αποκαλύπτει ότι ο Γ. Παπανδρέου είχε επικοινωνία με τον επικεφαλής του Ταμείου όχι μόνον στις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά και πριν από τον Οκτώβριο του 2009, όταν βρισκόταν ακόμη στην αντιπολίτευση. Ύστερα από αυτά, καλούμε τον κ. Παπανδρέου να απαντήσει:



Πρώτον: Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με τον επικεφαλής του ΔΝΤ από τον καιρό που βρισκόταν στην αντιπολίτευση;



Δεύτερον: Αν ισχύει αυτή η πληροφορία, πώς ο πρωθυπουργός από τη μια διαβεβαίωνε τους Έλληνες ότι «λεφτά υπάρχουν» και από την άλλη διαβουλευόταν με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, αλλά και πώς, ενώ δημόσια κατήγγελλε το ΔΝΤ, παρασκηνιακά συζητούσε μαζί του;»



Η κυβέρνηση, χαμένη από την Παρασκευή στη… μετάφραση, δεν είχε μέχρι το βράδυ απαντήσει…



Πηγή: Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου