Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Πειθαρχική δίωξη κατά Μαρινάκη, Μητρόπουλου και ΠΑΕ Ολυμπιακός


Πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, του προέδρου της Βαγγέλη Μαρινάκη, και του γενικού αρχηγού της ομάδας, Τάσου Μητρόπουλου, άσκησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης. Μάλιστα, βασιζόμενος στην έκθεση της αστυνομίας, χαρακτήρισε ως ευρείας κλίμακας τα επεισόδια και οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ενώ στους δύο άνδρες ίσως να απαγορευθεί η είσοδος στα γήπεδα για κάποιο διάστημα.

undefined


Για τη δίωξη στον κ.Μαρινάκη, η ανακοίνωση της εισαγγελίας αναφέρει μεταξύ άλλων:...


"Μετά τη λήξη του αγώνα της εγκαλουμένης ομάδας (της οποίας είναι πρόεδρος) με την ομάδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στο στάδιο Καραϊσκάκη, αφενός μεν, μετέβη στον χώρο των αποδυτηρίων και συνεπικουρούμενος από φίλα προσκείμενα προς αυτόν άτομα, επετέθη φραστικώς και υβριστικώς, και με απειλητικές διαθέσεις κατά ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας και ιδιαίτερα κατά των Σωτ. Νίνη, τον οποίον έσπρωξε βιαίως, του Σισέ και του Τζόρβα, στον οποίον μάλιστα είπε «Τζόρβα, φύγε από εδώ, εμείς απόψε σας γαμ...», αφετέρου δε, δημόσια, δηλ. παρουσία πολλών τρίτων προσώπων, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφων, που δημοσίευσαν τις σχετικές δηλώσεις, απευθυνόμενος στον ποδοσφαιριστή Τζιμπρίλ Σισέ του είπε: «Δεν πειράζει Τζιμπρίλ. Θα τα πούμε του χρόνου πάλι. Σήμερα σας γαμ…».



Προς δε, με δηλώσεις που έκανε στον τύπο και τις οποίες εδημοσίευσαν οι εφημερίδες, αναφερόμενος κατά τρόπο ειρωνικό και προσβλητικό για τον ως άνω ποδοσφαιριστή Τζιμπρίλ Σισέ εδήλωσε και τα εξής: «Αν θέλει να φύγει ο κ. Σισέ χωρίς φούστες και μπλούζες μπορεί να το κάνει». Οι πράξεις δε αυτές του εγκαλουμένου ενέχουν ιδιαίτερη απαξία, δοθέντος ότι τυγχάνει και πρόεδρος της Super League".



Ακόμα, εκγαλείται ο Τάσος Μητρόπουλος, γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής επιτέθηκε φραστικά στον Σωτήρη Νίνη, τον οποίο και εξύβρισε, ενώ αποπειράθηκε να χτυπήσει τον Λέτο μετά το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Ακόμα, ζητά την τιμωρία του επειδή παρότι αποβλήθηκε από τον διαιτητή, αρνήθηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα, τονίζει ότι ο Μητρόπουλος συνέχισε να βρίζει και να απειλεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού κατά την επιβίβασή τους στο πούλμαν.



Η δίωξη στην ΠΑΕ, τέλος, αναφέρει:

"Εγκαλείται πειθαρχικά, διότι, στον Πειραιά, στις 19-2-2011, φίλαθλοί της εδημιούργησαν στον εν γένει χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη ευρείας κλίμακας επεισόδια, για την καταστολή των οποίων η αστυνομία αναγκάστηκε να λάβει μέτρα πέραν των συνηθισμένων τοιούτων.



Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της με την ομάδα της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ», χίλιοι (1.000) περίπου φίλαθλοί της, αφού υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα των κερκίδων, μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα και μανία κατά των ποδοσφαιριστών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και ιδιαίτερα κατά των Σιμάο, Σισέ, Καντέ, Τζόρβα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαριέγκι, Νίνη και Γκοβού, ενώ αυτοί κατευθύνονταν προς τη φυσούνα των αποδυτηρίων, τους οποίους εξυλοκόπησαν και ετραυμάτισαν, η δε αστυνομική αρχή αναγκάστηκε να επιστρατεύσει και να επέμβει με τα ΜΑΤ για την καταστολή των επεισοδίων".





WWW.enet.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου