Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ομιλία Παπανδρέου & διαμαρτυρίες ~ Humboldt University 21-2-2011


Επεισοδιακή ήταν η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο Humboldt της Γερμανίας, καθώς περίπου 30 φοιτητές ξεκίνησαν φραστική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού.





Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα όπου μιλούσε ο κ. Παπανδρέου και φώναξαν συνθήματα περί “ξεπουλήματος της Ελλάδας”.
Δείτε το VIdeo...





Ένα από τα συνθήματα που φώναζαν ήταν "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, να ληστεύει το λαό".





Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε στο βήμα έναν από τους φοιτητές για να εκφράσουν τις απόψεις τους.





Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας, που έβγαλαν τους φοιτητές από την αίθουσα.





Ο πρωθυπουργός βγήκε για λίγο και επέστρεψε για να συνεχίσει την ομιλία του.





"Εγώ θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των παιδιών", είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας μάλιστα την πρόταση αν υπάρχει κάποιος εκπρόσωπός τους να λάβει το λόγο. "Χρειάζεται ο διάλογος, εγώ είμαι ανοιχτός στο διάλογο", είπε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι "στην Ελλάδα χρειάζεται να κάνουμε μεγάλες αλλαγές», σημειώνοντας ότι «μακάρι η διαμαρτυρία από μόνη της να έλυνε το πρόβλημα στην Ελλάδα".

Αλλά και έξω από το πανεπιστήμιο εκτός από τους έλληνες φοιτητές υπήρχαν και γερμανοί φοιτητές που ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και οι οποίοι με συνθήματα προσπαθούσαν να εισέλθουν στο κτίριο.





Μάλιστα, οι φοιτητές χτυπούσαν με τα χέρια τους τις πύλες του πανεπιστημίου, βρίζοντας τους αστυνομικούς που τους εμπόδιζαν να ξαναμπούν μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου