Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Ο Τζορτζ Σόρος ξαναχτυπά… «Ελλάδα και Πορτογαλία πρέπει να βγουν από την ΕΕ»




Ο Τζορτζ Σόρος, Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος επενδυτής, θεωρεί ότι η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα πρέπει να εξέλθουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη εξαιτίας του μεγάλου χρέους τους.






«Έχει γίνει τέτοια κακοδιαχείριση του ελληνικού προβλήματος που ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει....
 επί του παρόντος (η χώρα) θα ήταν μία ειρηνική έξοδος της Ελλάδας τόσο από την ΕΕ όσο και από την Ευρωζώνη»






Ο Σόρος προτείνει να συμβεί το ίδιο και με την Πορτογαλία γιατί προέχει η επιβίωση της Ε.Ε. και του ευρώ.





Ο Σόρος επισημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αποδεχτούν οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης την εισαγωγή Ευρωομολόγων. Ο ίδιος κατέχει το 90% των CDS παγκοσμίως…




«Είτε μας αρέσει είτε όχι, το ευρώ υφίσταται. Και για να λειτουργεί σωστά, οι χώρες που το έχουν ως κοινό νόμισμα θα πρέπει να είναι σε θέση να επαναχρηματοδοτήσουν ένα μεγάλο μέρος του χρέους τους κάτω από τις ίδιες συνθήκες.»






Το Βερολίνο αντιτίθεται στην εισαγωγή των ευρωομολόγων, αλλά ο Σόρος προτείνει η Γερμανία, ως ο ισχυρότερος εταίρος στην Ευρώπη στον οικονομικό τομέα, να καθορίσει εκείνη τους κανόνες εισαγωγής τους.






Ο Σόρος ο οποίος κέρδισε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στοιχηματίζοντας εις βάρος της βρετανικής λίρας το 1992, λέει ακόμη ότι δεν έχει πρόθεση να στοιχηματίσει κατά του ευρώ.






«Σαφώς και δεν στοιχηματίζω κατά του ευρώ. Επειδή οι Κινέζοι ενδιαφέρονται πολύ για ένα εναλλακτικό νόμισμα του δολαρίου και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσουν τους Ευρωπαίους να το σώσουν,» εξηγεί.



, είπε ο Σόρος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου