Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Καταγγελία βόμβα για την Άννα Διαμαντοπούλου κάνει η ΠΑΣΠ Πολυτεχνικής του ΑΠΘ.




Καταγγελία βόμβα για την Άννα Διαμαντοπούλου κάνει η ΠΑΣΠ Πολυτεχνικής του ΑΠΘ. Καταγγέλλει ότι η υπουργός διόρισε με κρυφές διαδικασίες πρώην γραμματέα της ΠΑΣΠ ΤΕΙ ως σύμβουλο παρά τω υπουργώ, ενώ διόρισε από το παράθυρο ακόμη 150 μέλη της παράταξης…
Στην σοβαρή αυτή καταγγελία που έκανε η ΠΑΣΠ Πολυτεχνικής ΑΠΘ, βγάζοντας τα μαχαίρια και χτυπώντας την Άννα Διαμαντοπούλου, υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση πως «ενώ η υπουργός με κάθε ευκαιρία που της δίνεται κατακεραυνώνει τόσο τις φοιτητικές παρατάξεις και το φοιτητικό κίνημα, διοικεί το υπουργείο της με μεθόδους που εγείρουν πολλές απορίες».


«Φυσικά γνωρίζουμε πως δεν έχουμε την ωριμότητα να κρίνουμε τον τρόπο διοίκησης οποιουδήποτε υπουργείου, αλλά αγωνιζόμενοι καθημερινά σε ένα συνεχώς υποβαθμισμένο περιβάλλον, καταφέραμε να κατανοήσουμε τι σημαίνουν οι λέξεις αδιαφάνεια, αναξιοκρατία, κρατικοδίαιτοι, διορισμένοι».






Ο γραμματέας που έγινε σύμβουλος υπουργού!


Η ΠΑΣΠ Πολυτεχνικής ΑΠΘ καταγγέλλει στην ανακοίνωσή της πως «παρά την αντίθεση της υπουργού για τη συμμετοχή των παρατάξεων στην συνδιοίκηση των πανεπιστημίων, αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός πως στελεχώνει το υπουργεί της με εξέχοντα μέλη της φοιτητικής παράταξης».


Στην καταγγελία τονίζεται με νόημα πως «πρώην γραμματέας ΠΑΣΠ ΤΕΙ είναι αυτή τη στιγμή σύμβουλος παρά τω υπουργώ».






150 μπήκαν από το… παράθυρο


«Παράλληλα, το Ινστιτούτο Νεολαίας διοικείται από άτομα που στελέχωσαν την ΠΑΣΠ. Αξίζει να σημειωθεί πως δικαίωμα διορισμού των μελών του ΔΣ του συγκεκριμένου Ινστιτούτου έχει μόνο ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας», αναφέρεται στην καταγγελία.


Όπως τονίζει η ΠΑΣΠ Πολυτεχνικής ΑΠΘ, «τα δυσεξήγητα φαινόμενα συνεχίζουν να συσσωρεύονται στο συγκεκριμένο ίδρυμα».


Πρόσφατα», εξηγείται στην ανακοίνωση, «ανακοινώθηκε η πρόσληψη 150 νέων εργαζομένων για την αναβάθμιση και τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας με διαγωνισμό εκτός ΑΣΕΠ και διαδικασία που μόνο διαφανή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν χωρίς κανέναν έλεγχο, ο καθένας από τον χώρο που επιθυμούσε και προφανώς με τη βοήθεια όπου επιθυμούσε. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως μέσω αυτού του διαγωνισμού προσλήφθηκαν άτομα που υπήρξαν μέλη της ΠΑΣΠ και μάλιστα φιλικά προσκείμενα προς την υπουργό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


Άραγε τι έχει να πει για αυτές τις σοβαρές καταγγελίες η κ. Άννα Διαμαντοπούλου και πολύ περισσότερο ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μάλιστα έχει διατελέσει και υπουργός Παιδείας…;






ΠΗΓΗ: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου