Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

"Χαστούκι" στην Άννα από την Νεολαία ΠΑΣΟΚ!




Ηχηρή πράσινη διαφοροποίηση στον υπό κατάθεση νόμο πλαίσιο για την Τριτοβάθμια, που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, μέσω του ΑΝΤ1 radio.


Ο Γραμματέας της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Πανταζής, τόνισε....
 πως - παρά τις καλές ρυθμίσεις, όπως η αξιολόγηση και τα ασυμβίβαστα- ο νόμος πλαίσιο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μεγάλη μεταρρύθμιση






«Αν δεν απαντηθούν τα ερωτήματα που αφορούν ποιες είναι οι επενδύσεις και ποια η προτεραιότητα της Παιδείας, που επενδύουμε στο πρόγραμμα σπουδών, ποια είναι η γεωγραφική αρχιτεκτονική των πανεπιστημίων και σε πιο αναπτυξιακό μοντέλο απαντά, νομίζω πως δεν θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει μεγάλη μεταρρύθμιση. Θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει ένα καλό νοικοκύρεμα αλλά όχι μια μεγάλη μεταρρύθμιση που αλλάζει εκ βάθρων την Ανώτατη Εκπαίδευση», δήλωσε χαρακτηριστικά.






Πρόσθεσε ακόμη ότι αρκετές από τις προτάσεις της νεολαίας δεν έχουν ενσωματωθεί στο κείμενο του Υπουργείου Παιδείας, σημειώνοντας με νόημα πως «Από εκεί και πέρα είναι η πολιτική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας. Αυτή θα κριθεί…».






Όπως αναλυτικά ανέφερε, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα θα πρέπει:






■να εντάξουν στο πρόγραμμα σπουδών, στους κύκλους μαθημάτων που διευρύνουν την επιστημονική γνώση και δεν είναι από τις λεγόμενες οικονομικά μετρήσιμες επιστήμες


■να καλλιεργούν τη δημοκρατική συγκρότηση


■να γίνουν κέντρο μετάδοσης του νέου και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού αλλά και ενσωμάτωσης της καλής διεθνούς εμπειρίας


■να ενισχύουν την ιδέα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανάδειξης των αρίστων. «Αυτό απαιτεί τη διασφάλιση της χρηματοδότησης των προγραμματικών αναγκών λειτουργίας των ΑΕΙ, κάτι που δεν έχει αποσαφηνίσει το Υπουργείο Παιδείας», σημείωσε εμφατικά.


«Και στα 4 παραπάνω έχουμε προβληματισμούς και απορίες. Και στο κομμάτι γιατί μπαίνει στο διάλογο η τριετία… Σε ότι αφορά τη συμμετοχή –και δεν εννοώ μόνο των φοιτητικών παρατάξεων- όμως πρέπει αν ενισχύεται η δημοκρατία στα ιδρύματα. Το μοντέλο διοίκησης πρέπει να έχει κανόνες δημοκρατίας… Σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια δεν πρέπει να πάνε σε λογική εντατικοποίησης…. Σε ότι αφορά τις επενδύσεις τα Πανεπιστήμια μας έχουν πρόβλημα», κατέληξε.






Παρά την ανοιχτή διαφοροποίησή του, ο κος Πανταζής ξεκαθάρισε πάντως πως δεν βρήκε ποτέ κλειστή την πόρτα της κας Διαμαντοπούλου και πως η ίδια ήταν ανοιχτή στο διάλογο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου