Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΑΦΜ και στα γαϊδουράκια της Σαντορίνης


 
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει τη φοροδιαφυγή, και γι΄αυτό στα πλαίσια της οικονομικής της πολιτικής, αποφάσισε να επιβάλλει ΑΦΜ και στα… γαϊδουράκια της Σαντορίνης!






Σύμφωνα με την «Real News», οι ιδιοκτήτες των συμπαθέστατων τετράποδων, θα είναι υποχρεωμένοι από φέτος, να έχουν και ένα μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών κρεμασμένο στο...
σαμάρι.






Έτσι, θα οφείλουν να κόβουν αποδείξεις αλλά και να αποδίδουν Φ.Π.Α. για τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα γαϊδουράκια σε όσους τουρίστες επισκέπτονται τη γραφική Σαντορίνη.






Το νέο αυτό μέτρο έχει δημιουργήσει μπάχαλο στην τοπική κοινωνία, με τους επαγγελματίες να αντιδρούν έντονα λέγοντας πως είναι «μεροκαματιάρηδες και όχι φοροφυγάδες».





Ο Γιώργος Λιγνός, Πρόεδρος του Σωματείου Ημιονηγών Θήρας, αναρωτιέται: «μας υποχρέωσαν να κόβουμε εισιτήρια. Έχουμε μπλοκάκια, έχουμε βιβλία θεωρημένα στην εφορία. Τι άλλο να κάνουμε;»






Στο ίδιο μήκος κύματος και η λογίστρια των σωματείων που μιλά για Γολγοθά, τονίζοντας πως οι οδηγοί έχουν μπει σε έναν κυκεώνα:






«Λόγω του ότι είναι δύσκολο να λειτουργούν ταμειακή μηχανή, αφού βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο, τους υποχρέωσαν να κόβουν εισιτήρια. Ακόμα και αυτό όμως είναι δύσκολο να το κάνουν όταν έρχεται το πλοίο».






ΠΗΓΗ: star



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου