Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ο ρόλος του ψητού κοτόπουλου στη διάσωση της Εθνικής Οικονομίας




Ελα ντε! Τι χρειάζεται το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στην Ελλάδα; Οποιος τομέας έχει το υπουργείο του «ματιάζεται» και καταστρέφεται, θα έπρεπε να αντιτείνει το Μαξίμου στον Παμπούκη! Εχουμε υπουργείο Γεωργίας ενώ δεν κυκλοφορεί ούτε τρακτέρ, έχουμε Ανάπτυξης ενώ δεν κουνιέται φύλλο, είχαμε Βιομηχανίας που παρακολουθούσε την αποβιομηχανοποίηση της χώρας, έχουμε και Προστασίας του Πολίτη αλλά τον κλέβουν με τα καλάσνικοφ μέρα μεσημέρι. Αντίθετα, όποιος τομέας δεν έχει το υπουργείο του...
 κάπως φυτοζωεί. Ο τουρισμός, ας πούμε. Αρα ας ηρεμήσουν οι εφοπλιστές. Ισως η κυβέρνηση ΔΕΝ κάνει υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας λόγω αυτογνωσίας. Θέλει να τους προστατέψει από τυχόν πρωτοβουλίες της και μεγαλεπήβολα σχέδια που θα αλλάξουν σε τυχόν ανασχηματισμό όπως έγινε με Ρέππα - Ραγκούση. Κι αντί να της πουν «ευχαριστώ που δεν ανακατεύεσαι στα πόδια μας», κλαίνε όλοι μαζί με τα media που ελέγχουν για το τι έπαθε ο Παμπούκης. Α, και να μην το ξεχάσω. Να μην πολυμιλάνε οι έμποροι και οι καταστηματάρχες γιατί θα ξανασυσταθεί το υπουργείο Εμπορίου και θα δουν τι –ακόμη παραπάνω- έχουν να πάθουν!Γιατί πάει πολύ να ξεσπούν πάνω σε μια κυβέρνηση που κατάφερε μέσα σε χρόνο ρεκόρ 15 ημερών να λύσει τον







ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΨΗΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ. Στον πόσο ΦΠΑ θα πάει, στο 13% ή στο 23%; Το ζήτημα απασχόλησε εντατικά και διεξοδικά όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες, λέει, χτένισαν την υπόθεση «εστίαση»και βρήκαν τον μαγικό συνδυασμό που θα φέρει δισεκατομμύρια έσοδα στα κρατικά ταμεία! Αν το κοτόπουλο το παίρνεις νωπό και το ψήνεις σπίτι σου, είναι στο 13%. Αν κάνεις καμιά μπαγαμποντιά και κάτσεις να το φας στο μαγαζί, τότε πάει 23%.






Η εγκύκλιος είναι σαφέστατη, αλλά δυστυχώς σκοντάφτει στην ασυνειδησία των φορολογουμένων. Και ιδίως της ειδεχθούς κατηγορίας των φοροκοτοπουλοφυγάδων που κάθονται να ξεκοκαλίσουν το αθώο πτηνό ΨΗΤΟ (άρα 23%) και μόλις εμ- φανιστεί η Εφορία σηκώνονται και κάνουν ότι πάνε σπίτι γιατί, τάχα μου, είναι ΑΨΗΤΟ ΣΑΝ ΣΟΥΣΙ (άρα 13%) με το κρέας στο στόμα. Υποθέτω ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Να τους πηγαίνουν Αυτόφωρο για πλύση στομάχου, ώστε μέσω εξέτασης DNA να φαίνεται αν το έχουν φάει όρθιοι στο αλουμινόχαρτο (13%) μόνοι τους ή καθιστοί στο πιάτο (23%) οι μεγαλοαπατεώνες.






Βέβαια όταν έρθουν τα σωρευτικά εκκαθαριστικά θα ’μαστε άπαντες σαν ξεπουπουλιασμένα κοτόπουλα ψητά. Παρά ταύ- τα, είμαι έτοιμος να δεχτώ ότι πέσαμε έξω στους στόχους του Μνημονίου λόγω κρίσης, ότι η διεθνής συγκυρία -που είναι όντως τραγικά γκαντέμικη για μας- μας έθεσε εκτός αγώνος από τα αποδυτήρια κ.λπ. Δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο αν ξανακούσω και για άλλα νέα μέτρα, που είμαι σίγουρος ότι δεν θέλουν να πάρουν, αλλά ακόμη πιο σίγουρος ότι θα τα πάρουν, χωρίς τελικά «να τα πάρουν» (τα λεφτά). Αυτό με το οποίο «τα παίρνω» με τη σειρά μου είναι όταν ακούω να... ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ το αν χρειαζόμαστε ως Ελλάδα υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας... Οταν μάλιστα το ζητούν και οι εφοπλιστές και οι ναυτικοί και τα ψάρια, αν τα ρωτήσεις. Κι εκεί που χτυπάω ταβάνι είναι όταν ακούω ότι βγή- κε η εγκύκλιος για το πώς θα φορολογούνται τα ψητά κοτόπουλα.






Τότε νιώθω ότι όχι μόνο έχει χαθεί το παιχνίδι, αλλά και η κοινή λογική. Το καταπληκτικό είναι ότι τα μεγάλα και τα δύσκολα αντιμετωπίζονται ξαφνικά και ριζικά, ενώ στα μικρά και στα πανεύκολα μπουρδουκλώνεται όλη η χώρα. Ελυσαν ως διά μαγείας διακομματικά μέσα σε δύο ώρες το θέμα του δήθεν Ασύλου, που ήταν μια από τις μεγάλες πληγές εκείνου που κάποτε λέγαμε «Παιδεία». Αποφάσισαν να βάλουν χέρι στο απέραντο κρατικοδίαιτο φρενοκομείο της ΕΡΤ και μακάρι να βρουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν πάλι διακομματικά το καρκίνωμα που λέγεται «μονιμότητα στο Δημόσιο».






Κι ενώ μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά εν μέσω κρίσης, πέφτουν στην τραγική παγίδα του 23% στην εστίαση επειδή, λέει, το είχε συμφωνήσει ο Παπακωνσταντίνου! Ε, και; Αφού ο πρώην «τσάρος» τα ’χε κάνει όλα όπως τον διέταζαν οι πρώην εργοδότες του, πήγε τη χώρα στον γκρεμό, και τώρα συζητάμε επαναδια-πραγματεύσεις εφ’ όλης της ύλης, δεν μπορούμε να αλλάξουμε το 23% στα ψητά κοτόπουλα; Οχι τίποτ’ άλλο, μας κόβεται και η επαγγελματική προοπτική να γίνουμε, όπως φοβόμασταν παλιά, τα ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ της Ευρώπης. Με τέτοιο ΦΠΑ ποιος θα κάτσει να τον σερβίρουμε; Ετσι για υστερόγραφο, όλοι όσοι ωρύονται για το Ασυλο στα ΑΕΙ έχουν δίκιο στο ότι έτσι δεν λύνονται τα προβλήματα τηςΠαιδείας. Ισως να μη λύνονται και με τίποτα. Για το Ασυλο όμως δεν υπάρχει πια καμία βάση. Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών γίνεται ανά πάσα στιγμή και μέσω Διαδικτύου πολύ πιο αποτελεσματικά. Οσο για τον κίνδυνο να επεμβαίνει η Αστυνομία σε... παράνομες ενέργειες που γίνονται εντός ΑΕΙ, γιατί ανησυχούν; Ας τις κάνουν εκτός, όπου και μεγαλύτερο κοινό έχουν και κανείς αστυνομικός δεν πλησιάζει ούτε στο χιλιόμετρο άμα τα σπας και τα καις.


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου