Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Κομμουνιστικὸ κόμμα «Μακεδονίας»;



Ἔεεε ῥὲ γλέντια….



Τί ἔγραφα ἐχθές; Κάτι γιὰ τὸν πόθο τοῦ ΚΚΕ νὰ δημιουργήσῃ στὰ Βαλκάνια ἕνα κομμουνιστικὸ κράτος; Μήπως ἔγραφα καὶ γιὰ τὴν μὴ ὕπαρξι συγγνώμη τους; Μήπως ἀκόμη ἀναμένουμε κάτι ποὺ δὲν θὰ φθάσῃ ποτέ;


Τὸ ΚΚΕ ἀκόμη ὁραματίζεται ἐκεῖνο τὸ μὴ δημιουργηθὲν κομμουνιστικὸ κράτος; Μᾶλλον…. Διαβᾶστε γιὰ νὰ βεβαιωθεῖτε....


Με έκπληξη διάβασα στήλη της εφημερίδας “ νέο εμπρός” (“ βδομαδιάτικη εφημερίδα των εργαζομένων του νομού Λέσβου”, Ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο/η/το “ ΝΕ Λέσβου ΚΚΕ”) η οποία καλούσε κυβερνήσεις Βαλκανικών χωρών να συμβάλουν στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.





Ο αρθρογράφος προέτρεπε προς το σκοπό αυτό τα κομμουνιστικά κόμματα της Βαλκανικής, αναφέροντάς τα ένα-ένα ξεχωριστά. Ανάμεσα σε αυτά, καλείται και το “ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΓΔΜ)”. Με την αναφορά αυτή, το Κ.Κ.Ε. όχι μόνο αναγνωρίζει τη FYROM ως “ Μακεδονία” αλλά με έμμεσο τρόπο καλεί τους αναγνώστες των εφημερίδων του να κάνουν το ίδιο! Καθώς οι εξαγγελίες του κομμουνιστικού κόμματος για αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα, για καταπολέμιση του “ εθνικισμού” και για “ λαϊκό μέτωπο” ακούγονται για να κλείσουν λιμάνια, να εμποδιστούν και να αποθαρρυνθούν τουρίστες, να διεκδικίσουν οι συνδικαλιστές μεγαλύτερα μερίδια από το φορολογούμενο, να συνεχίσουν να νοσούν οι ΔΕΚΟ, το ΚΚΕ όχι μόνο ακυρώνει την ιστορία, αλλά προδίδει της θέσεις του επίσημου ελληνικού κράτους. Η κα Παπαρήγα είχε αναφέρει πως το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει τα παιχνίδια των “ ιμπεριαλιστών” περί “ εθνοτικών χαρακτηριστικών της Μακεδονίας” ( http://www.inout.gr/showthread.php?t=78606 ) .

Για ακόμη μία φορά φαίνεται η ασυνέπεια του κόμματός της με την πραγματικότητα. Το ΚΚΕ μάχεται μόνο κατά του “ ελληνικού εθνικισμού”. Ο “ Γκρουεφσκικός εθνικισμός” αναγνωρίζεται απλώς η αυτοδιάθεση ενός κράτος για αυτοπρσδιορισμό, άρα προσεγγίζεται με συμπάθεια!!


- Οι συντάκτες της εφημερίδας βρίσκονται σε άδεια, όπως ενημερώθηκα τηλεφωνικώς για να ζητήσω εξηγήσεις. Θα είχε ενδιαφέρον ωστόσο να μάθουμε αν η αναγνώριση του “ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ” αποτελεί και την επίσημη θέση του ΚΚΕ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου