Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Facebook & Twitter δηλώνουν ανυπακοή σε κυβερνητικές εντολές



Τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα του κόσμου, το Facebook και το Twitter, αποφάσισαν να αντιδράσουν σθεναρά στη λογοκρισία, ανακοινώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπακούουν σε κυβερνητικές εντολές για απαγόρευση δημοσιεύσεων σχολίων ή μηνυμάτων χρηστών τους από πορείες, διαδηλώσεις, ακόμα και όταν αυτές καταλήγουν σε σοβαρά επεισόδια.







Στη διάρκεια των επεισοδίων...
 στη Βρετανία υπήρξαν συλλήψεις αρκετών ατόμων με την υποψία ότι χρησιμοποιούσαν ιστοσελίδες όπως το Facebook, το Twitter ή εργαλεία όπως το Blackberry Messenger (ΒΒΜ) για να υποκινήσουν άλλους σε ταραχές. Για τον λόγο αυτό, η βρετανική κυβέρνηση προσανατολίζεται προς την υιοθέτηση νέων μέτρων σχετικά με τη χρήση των εν λόγω ιστοσελίδων.






Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, τα δύο δημοφιλή social media προειδοποίησαν τη βρετανική κυβέρνηση «να μην εγκρίνει έκτακτα μέτρα που θα οδηγούσαν σε μια νέα μορφή λογοκρισίας στο διαδίκτυο».






Αναλυτές άλλωστε υπενθυμίζουν ότι το Facebook και το Twitter έχουν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν και να απαγορεύουν τη χρήση των υπηρεσιών τους με σκοπό την υποκίνηση βίας ή εγκληματικών ενεργειών, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι είναι εκείνοι που προκαλούν τη βία και όχι τα μέσα επικοινωνίας καθεαυτά…






ΠΗΓΗ: DefenceNet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου