Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Γιώργος και Νίκος Παπανδρέου ιδρύουν νέο Κίνημα και αρνούνται το ιστορικό ΠΑΣΟΚ





Ο Νίκος γράφει τη διακήρυξη του «νέου ΠΑΣΟΚ»






Η αίσθηση ότι «το Καστρί δεν παραδίδει τα όπλα» είναι διάχυτη το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Τα μηνύματα που εκπέμπονται από την ιστορική έδρα της οικογένειας Παπανδρέου, δείχνουν ότι...

 ο Οίκος που ανέδειξε τρεις πρωθυπουργούς στη μεταπολεμική Ελλάδα, είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει τα περιθώρια για την πολιτική ανάκαμψη του σημερινού ηγήτορά του.


Ακόμη κι αν χρειαστούν ανθρωποθυσίες.
Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν κάνουν λόγο για «μεγάλη πρωτοβουλία» την οποία θα ανακοινώσει ο Γιώργος Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και θα σχετίζεται με τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα «άλλο Κίνημα». Πιο κοντά στη σημερινή πολιτική και κοινωνική συγκυρία, που θα του επιτρέψει να απαγκιστρωθεί από μονόδρομους και αδιέξοδα.

Τη σκιαγράφηση του «νέου ΠΑΣΟΚ» φαίνεται να έχει αναλάβει ο Νίκος Παπανδρέου. Ο αδελφός του σημερινού Πρωθυπουργού, και «σημείο αναφοράς» για τον παπανδρεϊσμό, καθώς είναι εκείνος που βρέθηκε πίσω από κάθε μεγάλη απόφαση και πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, ιδιαίτερα μετά τις εκλογές του 2000, τότε που το ΠΑΣΟΚ μπήκε σε δρομολόγιο διαδοχής, ώστε να επιστρέψει από τα χέρια του Κώστα Σημίτη στην «παπανδρεϊκή» αγκαλιά.


Ο Νίκος Παπανδρέου λοιπόν γράφει την πολιτική διακήρυξη που θα αντικαταστήσει κατά ένα μεγάλο μέρος το ιδρυτικό κείμενο της «3ης του Σεπτέμβρη», και θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο για το «ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός», όπως θα έλεγε και ο Κώστας Λαλιώτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου