Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Άρχισαν τα όργανα! Το Πολυτεχνείο αναβάλει την εξεταστική




Πρόκειται για την πρώτη δυναμική αντίδραση στα όσα προβλέπει ο νέος νόμος πλαίσιο για την Παιδεία. Το απόγευμα της Παρασκευής, η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου αποφάσισε....
 να μεταφέρει την εξεταστική περίοδο, που άρχιζε την προσεχή Δευτέρα κατά μια εβδομάδα (θα αρχίσει στις 5 Σεπτεμβρίου).







Οι φοιτητές, από την πλευρά τους, αποφάσισαν να αρχίσουν την προσεχή Τρίτη γενικές συνελεύσεις με στόχο καταλήψεις των σχολών.






Τη Δευτέρα, συνεδριάζουν οι Σύγκλητοι των πανεπιστημίων της Αθήνας και της Πάτρας, ενώ θα ακολουθήσει και έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων.






Στην απόφασή της η Σύγκλητος τονίζει μεταξύ άλλων «την αντίθεσή της με το νόμο, γιατί αποδομεί το δημόσιο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, εγείρει κρίσιμα θέματα αντισυνταγματικότητας, όσον αφορά στην αυτοδιοίκηση, στην ελεύθερη δημοκρατική και ακαδημαϊκή λειτουργία του, αποστερεί από δημόσιους πόρους την εκπαίδευση, την έρευνα και τη φοιτητική μέριμνα, διαγράφει φοιτητές που αγωνίζονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, υποβαθμίζει τις σπουδές και τα διπλώματα που απονέμονται, και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο».






Στο πλαίσιο αυτό, η Σύγκλητος διαμηνύει: «αναλαμβάνει τις ευθύνες της ώστε:






1. Να διαμορφωθούν οι όροι της δημοκρατικής και ακαδημαϊκής λειτουργίας και διοίκησης του Ε.Μ.Π. Σε πρώτη φάση καλεί όλα τα μέλη των εκλεγμένων οργάνων να παραμείνουν και να αγωνιστούν, έτσι ώστε να διασφαλίσουν τη λειτουργία του ιδρύματος.






2. Να προβάλλει και να συμβάλλει με κάθε θεμιτό και νόμιμο τρόπο στην κατάργηση των αντιδημοκρατικών, αντισυνταγματικών επιταγών του νόμου».



http://www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου