Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

"Πετούν τους ασθενείς στο δρόμο..για ένα μισθό Διοικητή"!





Για "θέατρο παραλόγου", με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και "κομπάρσους" κυβερνητικά στελέχη αλλά και τοπικές "κεφαλές" του ΠΑ.ΣΟ.Κ, κάνει λόγο ο Α΄ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, παρεμβαίνοντας - για δεύτερη φορά- στο θέμα του Γενικού Νοσοκομείου Καλαβρύτων και την ξεκάθαρη απόφαση της κυβέρνησης να το διαλύσει, με πρόσχημα το οικονομικό νοικοκύρεμα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας. Ο Αχαιός πολιτικός, που επισκέφθηκε την Δευτέρα τα Καλάβρυτα και συζήτησε το θέμα με υπηρεσιακά στελέχη του νοσηλευτικού ιδρύματος και πολίτες, κατέληξε αβασάνιστα στο συμπέρασμα, ότι

 "η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κινείται σε λάθος κατεύθυνση, παρά την Πρωθυπουργική υπόσχεση - προ ημερών από την Μαρτυρική πόλη - ότι το Νοσοκομείο δεν θα κλείσει, κάτι που αποδείχθηκε τελικά επικοινωνιακό "τρικ" και εμπαιγμός της περιοχής άνευ προηγουμένου"!







Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αναφέρεται στην μια και μοναδική κλινική που αναγκαστικά θα κλείσει με την μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου σε "Κέντρο Υγείας", λέγοντας χαρακτηριστικά: " Μία κλινική με 40 κρεβάτια νοσηλείας, με πληρότητα που αγγίζει το 60%, σ' ένα νοσοκομείο με 6.000 ώρες νοσηλείας ετησίως, δεν μπορεί να καταργείται με μια μονοκονδυλιά, επειδή η κυβέρνηση και oι συμβουλάτορές της, νομίζουν ότι με την περικοπή της θέσης του εκεί Διοικητή, θα εξοικονομήσει χρήματα...σώζοντας έτσι την εθνική οικονομία. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μεγάλη κυβερνητική γκάφα ολκής"!






Ο επ. βουλευτής, άκουσε με μεγάλη προσοχή την φωνή απόγνωσης των κατοίκων της πρώην Επαρχίας Καλαβρύτων που αντιλαμβάνονται τώρα, πως θα αναγκάζονται - σε περίπτωση ασθένειας - πέραν της βραχείας νοσηλείας στο Κ.Υ Καλαβρύτων, να διακομίζονται σε Πάτρα ή Αίγιο, με ταλαιπωρία για τους ίδιους, τους συγγενείς τους αλλά και εξαιτίας του υπερκορεσμού των μεγάλων νοσηλευτικών μονάδων των δύο πόλεων του νομού.






Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ άλλων, τονίζει:






" Όταν ο εγκλωβισμένος στα λάθη του Πρωθυπουργός, έλεγε προ ημερών, ότι το Νοσοκομείο Καλαβρύτων δεν θα κλείσει τι ακριβώς εννοούσε; Ότι θα μείνει το "κουφάρι" του, χωρίς κλινική, χωρίς γιατρούς, χωρίς την παροχή ιατρικών ειδικοτήτων, χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό και υπαλλήλους; Όταν προ ημερών επίσης, ο "πράσινος" Δήμαρχος Καλαβρύτων δήλωνε στα ΜΜΕ ότι "το Νοσοκομείο αναβαθμίζεται, τι ακριβώς επίσης εννοούσε; Ότι θα διοικείται από το Νοσοκομείο Αιγίου; Σε μία ιστορική και τουριστική περιοχή με ιδιαίτερη ανάπτυξη και επισκεψιμότητα τα τελευταία χρόνια, η πολιτεία έρχεται και "μηδενίζει" κατ' ουσίαν την υγειονομική περίθαλψη, δεν κάνει τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο παρά να βυθίζει τον τόπο αυτό στη μιζέρια, την αβεβαιότητα και να τον καθιστά ανίσχυρο και υποβαθμισμένο. Είναι κρίμα η κυβέρνηση των μνημονίων να γκρεμίζει ότι βρει μπροστά της και για μερικές χιλιάδες ευρώ να πηγαίνει την Αχαία πίσω, τους δε κατοίκους του υπαίθρου να τους τιμωρεί με αναγκαστική παροχή υπηρεσιών σε αστικά κέντρα. Όσο πιο γρήγορα ανακοπεί το καταστροφικό έργο αυτής της κυβέρνησης τόση περισσότερη Ελλάδα θα μείνει...για τους Έλληνες και τους διαδόχους της στην εξουσία"!




http://www.thebest.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου