Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Η αποτυχημένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ






Η αποτυχία μιας κυβέρνησης είναι ο ανασχηματισμός.
Η αποτυχία ενός ανασχηματισμού είναι η χρησιμοποίησης των ίδιων φθαρμένων και αποτυχημένων υπουργών σε διαφορετικές θέσεις. Αντί ο κ. Παπανδρέου να χρησιμοποιήσει νέους και άφθαρτους πολιτικούς, με όρεξη για δουλειά, με όρεξη να προσφέρουν στον λαό και την πατρίδα, ανασχηματίζει την κυβέρνηση του, χρησιμοποιώντας τους ίδιους και τους ίδιους πολιτικούς. Υπουργοί κουρασμένοι και παντελώς ανίκανοι να κυβερνήσουν. Υπουργοί χωρίς.....

 όραμα και όρεξη για δουλειά παραδομένοι στην φαυλότητα που τούς προσφέρει η εξουσία. Ο ανασχηματισμός χρειάζεται νέους πολιτικούς, ανιδιοτελείς για ένα νέο ξεκίνημα που θα δώσει όραμα και ελπίδα στον λαό.







Η ομολογία της αποτυχίας της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής, ιδιαίτερα, στον οικονομικό τομέα είναι και ο ανασχηματισμός στο υπουργείου οικονομικών. Και η ομολογία αποτυχίας στον οικονομικό τομέα είναι ο υποβιβασμός του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο ανάπτυξης. Απορούμε πως τον άνθρωπο αυτόν, ο κ. Παπανδρέου, εξακολουθεί να τον έχει υπουργό, έναν πολιτικό ο οποίος με τις εμμονές του κατέστρεψε την οικονομία της Ελλάδος, κατάφερε να οδηγήσει τον Ελληνικό λαό στην φτώχια και την εξαθλίωση. Διαχειρίστηκε το μνημόνιο Ι και κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο, να κλείσουν εκατοντάδες επιχειρήσεις, να μειωθούν τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και η ανεργία να φτάσει σε ολυμπιακά ρεκόρ.






Αυτόν τον άνθρωπο θεώρησε υποχρέωση του να ευχαριστήσει ο κ. Παπανδρέου για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην οικονομία. Και για τις υπηρεσίες του αυτές χρειάζεται τώρα η πατρίδα μας ένα νέο μνημόνιο περισσότερο βάναυσο και φορομπηχτικό από το πρώτο. Και εδώ βρισκόμαστε τώρα. Να έχει ξεσηκωθεί ολόκληρη η Ελλάδα στο πόδι και η κυβέρνηση με απειλές προς τον λαό, αλλά και προς του βουλευτές της, προσπαθεί να μας πείσει ότι ή ψηφίζουμε το μνημόνιο ΙΙ ή πτωχεύουμε. Ιδού που μας οδήγησε η οικονομική πολιτική του Παπακωνσταντίνου κε πρωθυπουργέ, αυτόν τον οποίο εσείς ευχαριστήσατε για τις υπηρεσίες του.






Η εμμονή του πρωθυπουργού να αναθέσει υπουργικά καθήκοντα σε άτομα που γνώρισε σε γυμναστήρια, σε παραλίες, σε δεξιώσεις, τους λεγόμενους πλέον κηπουρούς, δημιούργησε μία κυβέρνηση με τεράστιες δυσλειτουργίες. Επί είκοσι περίπου μήνες ως μαθητευόμενοι μάγοι έπεσαν στα υπουργεία, μαζί με μία κουστωδία συμβούλων και παρασυμβούλων δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης. Και αυτόν ήταν το αλλάζουμε του πρωθυπουργού. Πολλοί βουλευτές του κόμματος του, ήταν αυτοί οι οποίοι του έστελναν μηνύματα, να σταματήσει να κυβερνά με την παρέα του. Επίσης σκληρή κρητική δέχθηκε από πολλούς βουλευτές του, αλλά και υπουργούς, διότι στήριζε ένα αποτυχημένο υπουργό του τον κ. Παπακωνσταντίνου.






Τίποτα απολύτως δεν άλλαξε και το βαθύ ΠΑΣΟΚ των συνδικαλιστών ουσιαστικά εξακολουθεί να κυβερνά. Είναι το ΠΑΣΟΚ αυτό με το οποίο δεν θέλει να συγκρουσθεί ο κ. Παπανδρέου και την πληρώνει ολόκληρος ο Ελληνικός λαός. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου καθυστερεί απαράδεκτα στην μείωση των δαπανών του Δημοσίου αλλά και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.






Εν τω μεταξύ τα καρφιά μεταξύ των υπουργών δεν έχουν τέλος. Έρχεται στο υπουργείο οικονομικών ο κ. Βενιζέλος και ουσιαστικά τι μας λέει ότι, βρήκε καμένη γη. Η πλευρά Βενιζέλου προκειμένου να δικαιολογηθεί για αυτά που βρήκε στο υπουργείο οικονομικών, δεν διστάζει να κατηγορήσει για όλα τον κ. Παπακωνσταντίνου τον οποίο τον κατηγορεί ακόμη και ως ‘' ψεύτη ‘'. Του χρεώνει συγκεκριμένα ότι, ανακοίνωσε αλλαγές και «βελτιώσεις» στο Μεσοπρόθεσμο χωρίς συνεννόηση με τους δανειστές, με αποτέλεσμα, όταν ο κ. Βενιζέλος πήγε στο Eurogroup, να βρεθεί ενώπιον δυσάρεστων εκπλήξεων. Άλλοι πάλι του καταλογίζουν σκοπιμότητα λέγοντας ότι αναχωρώντας ο κ. Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο ήθελε να εκθέσει τον κ Βενιζέλο. Με την ιδιότητα του υπουργού Περιβάλλοντος πλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου ειρωνεύεται τον διάδοχό του, φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει ότι ο κ. Βενιζέλος «έχει ήδη αντιληφθεί από πρώτο χέρι τη δυσκολία του εγχειρήματος», προσθέτοντας ότι «πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις πραγματικά».






Στο επιτελείο του κ. Βενιζέλου πνέουν μένεα ύστερα από τις δηλώσεις αυτές και σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη προσκείμενα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ετοιμάζονται να θέσουν γενικότερο θέμα για τον κ. Παπακωνσταντίνου. Ακόμη και θέμα αποπομπής του από την κυβέρνηση θα θέσουν, εφόσον επιβεβαιωθεί επίσημα ότι δεν είχε πει την αλήθεια για τις αλλαγές στα μέτρα. Ο εμφύλιος αυτός αντανακλά και στη γενικότερη διάλυση της κυβέρνησης παρά τον ανασχηματισμό.






Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τα σκληρά και αντιλαϊκά - φορομπηχτικά μέτρα διότι δεν γίνεται διαφορετικά. Δηλώνει λοιπόν ότι: << Δεν υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ξεκινάμε με το Μεσοπρόθεσμο, που είναι απαραίτητο να ψηφιστεί για να πάρουμε την πέμπτη δόση και παράλληλα ανοίγουμε τη συζήτηση για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος>>. Να μην μας διαφεύγουν και οι δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου στον ΣΚΑΙ πριν από λίγο καιρό. Ότι όποιος υπουργος οικονομικών και να έλθει την ίδια οικονομική πολιτική θα ακολουθήσει. Κάτι περισσότερο γνωρίζει αυτός από όλους εμάς.






Ο κ. Παπανδρέου και η αποτυχημένη κυβέρνησης του κερδίζουν χρόνο. Προσπαθούν να πάρουν την 5η δόση του δανείου και τα υπόλοιπα 110 δις ώστε να τα παρουσιάσουν σαν επιτυχίας τους ότι, έσωσαν τον Ελληνικό λαό από την χρεωκοπία. Και αμέσως μετά να πάνε σε εκλογές. Πάντως είτε με εκλογές είτε χωρίς εκλογές η χρεοκοπημένη και αποτυχημένη κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου θα φύγουν σύντομα.






Νίκος Παπαγεωργίου


πηγη: www.elkosmos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου