Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Αποκάλυψη: To (πολιτικά σατανικό) σχέδιο του Βενιζέλου που στριμώχνει τη ΝΔ...




Για ποιους λόγους η αξιωματική αντιπολίτευση αντί να καλοδέχεται την προοπτική των εκλογών, με την καταψήφιση του Μνημονίου 2, τρομάζει μπροστά στην πρόταση για ψήφισή του με 180 βουλευτές.



Για τα μέσα Σεπτεμβρίου οι πρόωρες κάλπες


Από τον Στάθη Παλαιολόγο




Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα τη ΝΔ η πρόταση Βενιζέλου να ψηφιστεί το Μνημόνιο 2 από 180 βουλευτές με αποτέλεσμα να μπαίνει πλέον στο στόχαστρο της λεωφόρου Συγγρού ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.


Πού οφείλεται αυτή η αναστάτωση; Με την πρόταση αυτή ο Ε. Βενιζέλος ξεδιπλώνει μια διττή στρατηγική.


Αν κατ' αρχάς μέχρι το φθινόπωρο η ΝΔ.....

 δεν έχει αλλάξει στάση και καταψηφίσει, θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Στο μεσοδιάστημα, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να οδηγηθεί συντεταγμένα και όχι άναρχα στην εκλογική μάχη την οποία ενδεχομένως και να χάσει.


Στην περίπτωση που κερδίσει η ΝΔ (εφόσον πετύχει αυτοδυναμία) ο Αντ. Σαμαράς ως πρωθυπουργός θα πρέπει να διαχειριστεί, αμέσως, τη συνέχεια. Δηλαδή, να εφαρμόσει το Μνημόνιο 2 "ξεχνώντας" υποχρεωτικά όσα λέει σήμερα ως αντιπολίτευση. Θα μπορέσει όμως να αντέξει μια τέτοια κυβέρνηση για πολύ ή θα αποδειχτεί "παρένθεση" και μέσα σε λίγους μήνες θα έχουμε νέες πολιτικές εξελίξεις και νέο πολιτικό σκηνικό στη χώρα;


Η άλλη εναλλακτική λύση είναι να βάλει νερό στο κρασί της ΝΔ (όπως έχει κάνει και η κυβέρνηση) και να υπερψηφίσει το Μνημόνιο 2 για να αποφύγει τώρα τις εκλογές. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα έχει πετύχει μια στρατηγική νίκη το ΠΑΣΟΚ με την προσωπική συμβολή του Βενιζέλου.


Αυτή είναι η πολιτική βάση της πρότασης Βενιζέλου. Η ΝΔ από την πλευρά της δεν θέλει να αναλάβει τώρα τη διακυβέρνηση γιατί θα βρεθεί στα δικά της χέρια η "καυτή πατάτα". Και προτιμά να ολοκληρώσει προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ τη ...βρώμικη δουλειά, πριν γίνουν εκλογές. Αφήστε δε που κάλπες με ένα τέτοιο δίλημμα θα δράσει συσπειρωτικά (και εκβιαστικά) για ένα τμήμα της διαλυμένης σήμερα εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ.


Ενω λοιπόν, θέτει επισήμως το αίτημα των εκλογών και άρα θα έπρεπε να καλοδέχεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο καταψηφίζοντας το Μνημόνιο 2, η προοπτική να γίνουν αυτές και να αναλάβει η ίδια την κυβέρνηση και την αντιμετώπιση της κρίσης τρομάζει τη ΝΔ.


Αν πάντως περάσει η πρόταση Βενιζέλου (αφού δεν την συμμερίζονται άλλοι κορυφαίοι υπουργοί όπως ο Δ. Ρέππας) οι εκλογές δεν θα γίνουν τον Οκτώβριο, αλλά στα μέσα Σεπτεμβρίου.

 
 
πηγη: http://press-gr.blogspot.com  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου