Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ο επιχειρηματίας με τη Ferrari αφήνει τους βουλευτές χωρίς καφέ και νερό.








Χωρίς νερό στις ομιλίες τους και χωρίς το καθιερωμένο καφεδάκι για πολιτικό κουτσομπολιό στα ενδότερα του καφενείου της Βουλής θα μείνουν οι βουλευτές από την ερχόμενη Τρίτη, αφού οι εργαζόμενοι στο κυλικείο και στο εστιατόριο του κοινοβουλίου προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.



Οι πολύπαθοι εργαζόμενοι απέστειλαν εξώδικο...

 στον ανάδοχο του κυλικείου και του εστιατορίου με αφορμή την επανειλημμένη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση πληρωμών. Ο περιβόητος ανάδοχος και μεγαλοεπιχειρηματίας, Γιώργος Πιέτρης, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων δεν έχει καταβάλει στους υπαλλήλους τον μισθό του Ιουλίου, όταν είχε χρονικό όριο από την Επιθεώρηση Εργασίας να πληρώσει το προσωπικό έως τις 5 Ιουλίου, ενώ καθυστερούσε τις πληρωμές των προηγούμενων μηνών 2 και 3 μήνες.






Για αυτό το λόγο, και για σωρεία ακόμη παραβάσεων που έχει πραγματοποιήσει ο κ. Πιέτρης από όταν ανέλαβε, το προσωπικό του καφενείου αποφάσισε να στείλει εξώδικο στον επιχειρηματία ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν πληρωθούν μέχρι τις 19 Ιουλίου, Τρίτη, θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.
Είναι η πρώτη φορά που το προσωπικό εστίασης της Βουλής συστήνει επίσημο Σωματείο και προβαίνει σε τέτοιου είδους κινήσεις ενάντια στην εργοδοσία.






Μόλις την περασμένη εβδομάδα και έπειτα από έντονες πιέσεις ο κ. Πιέτρης κατέβαλε το μηνιάτικο του Μαΐου στους 37 υπαλλήλους, ενώ εξακολουθεί να χρωστάει το μισό μισθό του Ιουνίου σε ορισμένους και ολόκληρο το μηνιάτικο στους περισσότερους.






Αν και ενημέρωσαν, όπως αναφέρουν, τις υπηρεσίες της Βουλής και τους υπεύθυνους των διοικητικών διευθύνσεων, δεν έχει γίνει κάτι. Μάλιστα, η ξαδέρφη του κ. Πιέτρη που εργάζεται στο κυλικείο αρνήθηκε να παραλάβει το εξώδικο απαξιώνοντας τις κινήσεις των εργαζομένων.






Βεβαία, το λειψό ενδιαφέρον της ιδιοκτησίας του καφενείου της Βουλής διακαιολογείται αν αναλογιστεί κανείς ότι ο κ. Πιέτρης όχι μόνο εκδήλωσε ( ή καλύτερα δέχθηκε πιέσεις να το κάνει) ενδιαφέρον να απαλλαχθεί από την αναδοχή του κυλικείου, αλλά ήδη ο διαγωνισμός για νέο ανάδοχο επιχειρηματία βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως μας ενημέρωσε υπάλληλος στο κυλικείο, ο κ. Πιέτρης είναι εξαφανισμένος εδώ και έξι μήνες αδιαφορώντας για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στο καφενείο και στο προσωπικό του.






Η μίσθωση των κυλικείων που στεγάζονται στα διάφορα κτίρια της Βουλής των Ελλήνων, στις οδούς Μητροπόλεως και Βουλής και στη Λεωφόρο Αμαλίας, έχει συγκεκριμένη διάρκεια -συνήθως δύο χρόνια με δυνατότητα παράτασης ενός έτους- και η ανάδειξη του μισθωτή πραγματοποιείται έπειτα από διαγωνισμό με κλειστό φάκελο οικονομικής προσφοράς.






Ο κ. Πιέτρης με την Ferrari και το Hammer






Πρόκειται για έναν επιχειρηματία με... πράσινες καταβολές, που παίρνει με άνεση διαγωνισμούς του Δημοσίου και μεταξύ αυτών έχει αναλάβει την τροφοδοσία (catering) των συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου! Έναν επιχειρηματία με «φίλους» στην κυβέρνηση και το δημοσιογραφικό χώρο, υψηλές γνωριμίες και ακριβά γούστα, αφού κυκλοφορεί, όπως λέγεται, με πολυτελή αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων μια Ferrari και ένα Hammer. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά κυρίως στην Κόρινθο, όπου εδρεύει η επιχείρηση του «Pietris Taste and Quality».






Πρόκειται για μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση στο χώρο του κέτερινγκ με πελάτες μεταξύ άλλων και το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της εταιρίας. Ο κ. Πιέτρης ακόμη διαθέτει πλήθος καταστημάτων άρτου σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχει αναλάβει την σίτιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ενός ακόμη νοσοκομείου στην Κόρινθο.






Παρά την επιτυχημένη του πορεία στο χώρο της εστίασης, στο καφενείο της Βουλής μόνο καλές εντυπώσεις δεν άφησε. Πέρα από τις συνεχείς καθυστερήσεις πληρωμών και την αυταρχική συμπεριφορά του, όπως καταγγέλλουν οι υπάλληλοι, υπέπεσε σε αρκετές παραβάσεις με αποκορύφωμα την ανασφάλιστη εργασία πολλών υπαλλήλων και τις αδικαιολόγητες απολύσεις, τουλάχιστον όπως προκύπτει από το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας που έκανε έλεγχο πριν ένα χρόνο περίπου.






ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΑΛΑΝΗ


http://www.newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου