Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Απίστευτα και όμως ελληνικά περιστατικά δημόσιας τρέλλας





Λερναία ύδρα αποδεικνύεται η διαφθορά στην Ελλάδα. Χάνονται ετησίως παρά την κρίση εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και δυστυχώς κανένας δημόσιος υπάλληλος, παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν πολλές καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους, δεν τιμωρείται. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας Αντώνιος Δουκιαντζάκης, κατά....

 την συζήτηση επί της Έκθεσης Απολογισμού του 2010, «δυστυχώς τελευταία και λόγω της κατάστασης που επικρατεί, τείνει να έχει μια αυξητική τάση» στην διαφθορά.






Ο ίδιος αποκάλυψε ότι οι δωροδοκίες είναι το μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων διαφθοράς στον δημόσιο τομέα, ενώ παρατηρούνται επίσης υπεξαιρέσεις, απάτες, απιστίες και παραβάσεις καθήκοντος. Βλέπετε το «φακελάκι», το «γρηγορόσημο» και η «νομιμοποίηση του παράνομου» είναι κάτι που τείνει να αποτελέσει κανόνα στην δημόσια διοίκηση, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στην αρμοδιότητα της οποίας έχει πλέον περάσει ο έλεγχος όχι μόνο για τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και για όλους τους δημοσίους υπάλληλους.



Συγκεκριμένα περιστατικά απίστευτης διαφθοράς από κλέφτες υπαλλήλους που δουλεύουν ακόμα



Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κυκλώματος επίορκων δημοσίων υπαλλήλων στις Κυκλάδες για νομιμοποίηση 217 αυθαιρέτων. Οι υποθέσεις είχαν τελεσιδικήσει αλλά τα πρόστιμα, που αγγίζουν τα 19 εκατομμύρια ευρώ, δεν είχαν βεβαιωθεί.




Επίσης, μέσα στην περσινή χρονιά παρατηρήθηκαν κρούσματα διακίνησης ναρκωτικών και κινητών στις φυλακές. Μάλιστα, συνολικά 61 υπάλληλοι και αρκετοί ιδιώτες συμμετείχαν σε κύκλωμα που δρούσε στα σωφρονιστικά καταστήματα Δομοκού, Κέρκυρας, Μαλανδρίνου, Λάρισας, Κορυδαλλού κλπ.



Παράλληλα, ζημιά 2,5 εκατ. στο δημόσιο προκάλεσαν τρεις υπάλληλοι τελωνείου που έκαναν πλαστά έγγραφα για την καταστροφή 860.000 πακέτων τσιγάρων από υπηρεσία του ΣΔΟΕ, κατέστρεφαν μικρή ποσότητα και τα υπόλοιπα τα επέστρεφαν στην αγορά.


Στην έκθεση αναφέρεται ακόμα υπάλληλος τελωνείου που πληρώνονταν για να κάνει τα στραβά μάτια και να περνάει πολυτελή αυτοκίνητα, ένας υπάλληλο του ΣΔΟΕ σε νησί του Αιγαίου που έλαβε 30.000 ευρώ ως δωροδοκία και 15 αστυνομικοί σε νησιά του Αιγαίου που ενημέρωναν τους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων με φρουτάκια για τις ώρες που θα έκαναν περιπολία.


Άλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αναφέρονται είναι ένας νομίατρος στην Κρήτη που εξέδιδε άδειες για την καταλληλότητα λειτουργίας καταστημάτων, ένας πρώην συνταξιούχος του ΟΓΑ που δούλευε σε γραφείο διεκπεραίωσης υποθέσεων και σε συνεργασία με Διεύθυνση Συγκοινωνιών χρησιμοποιούσε τα διπλότυπα του αιτούντα από τα δικαιολογητικά για να βγάζει άδειες οδήγησης, καθώς και υπάλληλος του ΙΚΑ στην Πελοπόννησο που συνελήφθη για δωροδοκία ύψους 5.700 ευρώ για να μην σφραγίσει επιχείρηση για χρέη προς το IKA.




Ο κ. Δουκιαντζάκης υποστήριξε στα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής ότι «δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του». Ωστόσο, την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι και που συλλαμβάνονται επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν τρέχει και τίποτα. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2010 προτάθηκαν περίπου 250 παραπομπές για πειθαρχικά παραπτώματα υπαλλήλων οικονομικών υπηρεσιών «και από αυτές σε χρονικό διάστημα δεκαπέντε μηνών εξετάστηκε μόνο μία», ενώ την ίδια ώρα η ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο από ενέργειες ή παραλείψεις των υπαλλήλων μέσα σε μια πενταετία φαίνεται να ξεπερνά τα 57 εκατομμύρια ευρώ...



http://www.star.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου