Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ χάνει τους ψηφοφόρους του




Σε κόμμα και κυβέρνηση δεν σταματάνε στιγμή να παρατηρούν τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες ολοένα γίνονται και περισσότερες.






Το πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα είχε καταφέρει να συγκεντρώσει ψηφοφόρους από όλα τα κοινωνικά στρώματα με ποικίλες πολιτικές αναφορές, οι οποίοι...
 σήμερα δείχνουν να αποφασίζουν να μετακινηθούν σε άλλους πολιτικούς χώρους. Οι επιτελείς της Ιπποκράτους δίνουν συχνά σήματα στην κυβέρνηση για το πού πάνε όλοι αυτοί και αν είναι σταθεροί στις νέες επιλογές τους.






Τα δεξιά κόμματα (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ) έχουν αρκετές ωφέλειες, αλλά παρατηρείται και αντίστροφη μεταβολή. Στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι πολλοί εκείνοι που υπερασπίζονται την άποψη πως ο Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να είχε ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και γενικότερα να είχε παράσχει σε μεγαλύτερο βαθμό τη συναίνεση που ζητούσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η πολιτική και η φιλοσοφία άλλωστε του ΠΑΣΟΚ μετά το μνημόνιο, στην πράξη βρίσκονται πιο κοντά στην ΝΔ του Μητσοτάκη, παρά οποιουδήποτε άλλου κόμματος σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο από τη Μεταπολίτευση και μετά.






Στην πράξη φάνηκε μόλις εχθές, όταν ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τους ταξιτζήδες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις. Από τη στιγμή που ο Γιάννη Ραγκούσης δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει στο άνοιγμα του επαγγέλματος, η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να στέκεται εμμέσως στο πλευρό των ιδιοκτητών ταξί.






Ο ΛΑΟΣ κρατάει μια σταθερή θέση, αν και διακριτική, υπέρ της κυβέρνησης, με προφανείς σκοπούς να υφαρπάξει την επιρροή από τους φιλελεύθερους ψηφοφόρους, που χάνει η Νέα Δημοκρατία. Για το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί κίνδυνο. Άλλωστε τα δύο κόμματα απέχουν τόσο πολύ ιδεολογικά που οι μετακινήσεις προς και από το ένα στο άλλο θεωρούνται ακίνδυνες εκατέρωθεν.






Τέλος η κας Μπακογιάννη μάλλον δεν επωφελείται καθόλου από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ. Αρκετό καιρό μετά την ίδρυση του κόμματός της και παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει, είναι αμφίβολο αν μπορέσει καν να μπει στη Βουλή. Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως τα κέρδη της από την ίδρυση του κόμματος προέρχονται κυρίως από την Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε η ρητορεία της προσεγγίζει τόσο το λόγο του Γιώργου Παπανδρέου που με δυσκολία κάποιος από το ΠΑΣΟΚ θα αποχωρούσε για να μπει στις τάξεις της ΔΗΣΥ

 
 
http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου