Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Πριν το χαράτσι 1,16 εκατομμύρια διαταγές διακοπής ρεύματος ! Μετά το χαράτσι πόσες ;

 
 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της εταιρείας, μέσα στο 2010 η ΔΕΗ εξέδωσε 1.160.000 εντολές για διακοπή ρεύματος!

Δηλαδή, πέρσι, πριν ακόμα έρθουν τα μεσοπρόθεσμα και τα εφαρμοστικά, πριν ο ΦΠΑ πάει στο 23% και πριν την «εργασιακή εφεδρεία», πάνω από 1 εκατομμύριο λαϊκά νοικοκυριά και μικρομάγαζα είχαν φτάσει σε τέτοιο βαθμό εισοδηματικής καχεξίας που αδυνατούσαν να πληρώσουν εμπρόθεσμα το ρεύμα.
*
Από αυτές τις 1.160.000 διαταγές διακοπής εκτελέστηκαν οι 254.000!
Δηλαδή, μέσα στο 2010...
ως συνέπεια των όσων - μόνο μέχρι εκείνη τη στιγμή - είχαν υποστεί οι λαϊκές οικογένειες και οι βιοπαλαιστές, οι 254.000 από αυτούς, μη έχοντας χρήματα να πληρώσουν, έμειναν για κάποιο διάστημα χωρίς ηλεκτρικό.
*
Σύμφωνα με τα στοιχεία που φτάνουν μέχρι τον Ιούλιο του 2011, από εκείνες τις 254.000 περιπτώσεις διακοπής του ρεύματος, οι περίπου 100.000 παραμένουν εν ισχύι!
Δηλαδή, χωρίς να υπολογίζεται τι έχει συμβεί εντός του 2011, μόνο από ...
 το 2010 περίπου 100.000 οικογένειες, μαγαζιά κλπ. δεν έχουν ρεύμα γιατί δεν βρήκαν ποτέ τα χρήματα για την επανασύνδεσή του.
*
Και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα.
Ενώ η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο λαός έχει ως συνέπεια πάνω από ένα εκατομμύριο οικογένειες (με δυο, τρία ή περισσότερα μέλη) να μην έχουν τα λεφτά για να πληρώσουν το ρεύμα στην ώρα του.
Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες έχουν χρεοκοπήσει σε τέτοιο βαθμό που τους κόβεται το ρεύμα.
Ενώ στην Ελλάδα ο λαός πέρσι είτε αγκομαχούσε είτε αδυνατούσε πλήρως - και αποδεδειγμένα - να πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος (σ.σ.: πόσο μάλλον φέτος με το νέο χαράτσι!)
έρχονται - οι άθλιοι - και όχι μόνο προσθέτουν κι άλλο φόρο στον εξουθενωμένο λαό, όχι μόνο επιβάλλουν το νέο χαράτσι στα ακίνητα, αλλά το επιβάλλουν και μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!
Δηλαδή, μέσω των λογαριασμών που ήδη - όπως καλύτερα από τον καθένα γνωρίζουν οι ίδιοι και οι Υπηρεσίες τους - εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν να τους πληρώσουν!
 
"Ριζοσπάστης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου