Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάλυση Συντάγματος,χωρίς άρματα μάχης!




Είναι πράγματι ειρωνία της ιστορίας. Μια γενιά πολιτικών που στα νιάτα τους,μάχιμοι φοιτητές οι περισσότεροι στη δεκαετία του 70,αλλά και του 80,κατηγορούσαν συλλήβδην τους στρατιωτικούς περίπου …ως συνεργούς της Χούντας ή στη καλύτερη περίπτωση ως απλούς νοσταλγούς της,να έρχεται τώρα και να καταλύει με περισσή ευκολία το.....Σύνταγμα της χώρας.

Γιατί αυτό γίνεται. Μπορεί το 1967 οι συνταγματάρχες με τη δύναμη των όπλων να το κατέλυσαν σε μια νύχτα,τώρα με τη δύναμη …του ΔΝΤ και των δανειστών η κυβέρνηση προχωρά σε ουσιαστική κατάλυσή του και δικαιώνει την επιστολή που πριν λίγο καιρό είχε γράψει ο πρόεδρος της ΑΝΕΑΔ Εμμ.Σαρτζετάκης ,καλώντας εν ενεργεία και απόστρατους σε εγρήγορση για τη διαφύλαξη συνταγματικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Οι χθεσινές εξηγήσεις του ΥΕΘΑ κ.Πάνου Μπεγλίτη δείχνουν ότι η κυβέρνηση “τυφλωμένη” από τον πανικό να περάσει πάνω από τον πήχυ που όλο και ψηλότερα μας βάζει η τρόϊκα αδιαφορεί ακόμη και για την τήρηση του Συντάγματος.

Ο κ.Μπεγλίτης προσπάθησε …να καθησυχάσει τις αντιδράσεις στο χώρο των αποστράτων για το κόψιμο του 40% της σύνταξής τους αν είναι κάτω των 55 ,λέγοντας ότι αυτό δεν αφορά όσους αποστράτευσε η υπηρεσία ή αποχώρησαν για λόγους υγείας. Άρα αφορά όσους υπέβαλαν αίτηση αποστρατείας. Όμως δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι και αυτό είναι αντισυνταγματικό.

Η κυβέρνηση απλώς ποντάρει στις χρονοβόρες διαδικασίες που θα χρειαστούν για τη δικαίωση των αποστράτων οι οποίοι θα υποστούν τις συνέπειες της κυβερνητικής προχειρότητας. Όμως αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα την ουσία του θέματος. 44 χρόνια μετά το Σύνταγμα γίνεται κουρελόχαρτο. Απλά δεν βγήκαν άρματα στους δρόμους.


http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου