Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Τι συμβαίνει με το σχέδιο β που ετοιμάζει(;) η Γερμανία
Διατηρείται και σήμερα η έντονη φημολογία ότι η Γερμανία έχει στα σκαριά έκτακτο σχέδιο στήριξης των γερμανικών τραπεζών, σε περίπτωση...
 που η Ελλάδα προχωρήσει σε στάση πληρωμών, ως αποτέλεσμα της διακοπής χρηματοδότησης της από το πρόγραμμα στήριξης.Παρότι η εν λόγω είδηση, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, έχει διαψευστεί από τα υπουργεία Οικονομικών και των δύο χωρών, οι πληροφορίες συνεχίζουν να συρρέουν στα ειδησεογραφικά δίκτυα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρονται και στο εργαλείο με το οποίο η γερμανική κυβέρνηση θα στηρίξει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.


Τι προβλέπει το σχέδιο; Σύμφωνα με πληροφορίες, την ενεργοποίηση ενός ειδικού ταμείου, που συστήθηκε το 2008 για την αντιμετώπιση της κρίσης.


Το αξιοσημείωτο της συγκεκριμένης φημολογίας είναι ότι - σε αντίθεση με αντίστοιχες ειδήσεις(ή "ειδήσεις" που ακούγονται εδώ και εκεί κατά καιρούς - έχει διατηρηθεί στο προσκήνιο για αρκετές ημέρες κάτι που μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει στο εσωτερικό της χώρας. Μακάρι, εν προκειμένω, να διαψευστεί η ρήση "καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει..."


Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου