Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ

 
 
«Στο Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Μπαμπινιώτη η έννοια: «πληρώνω τις συνέπειες για κάτι, για το οποίο δεν ευθύνομαι» αποδίδεται με την έκφραση: «πληρώνω τα κερατιάτικα».

Ε, λοιπόν, για την οικογένεια του εργάτη, του αγρότη, του επιστήμονα του καταστηματάρχη, του μάστορα, «κερατιάτικα» είναι...
τα χρέη για τα τοκογλυφικά κέρδη αμερικανών και ευρωπαίων κεφαλαιούχων, για τις οφειλές στην τρόικα από τα νέα δάνεια, για το εμπορικό έλλειμμα απέναντι στη Γερμανία, για τα κρατικά πακέτα διάσωσης των μεγαλοτραπεζιτών,  για την ασύλληπτη αγορά εξοπλισμών από την παγκόσμια αλητεία των εμπόρων θανάτου, για τα σκάνδαλα της Siemens ή του Βατοπαιδίου.
 
Η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: Δεν πληρώνουμε. Δεν πληρώνουμε τα κερατιάτικα.
 
Στο ίδιο λεξικό η έννοια: «η κάθε κατάσταση υποτιμητική  της αξιοπρέπειας κάποιου, φέρνει ακόμα χειρότερα αποτελέσματα» αποδίδεται με την έκφραση: «όσο καθίζει ο κερατάς, το κέρατό του αυξάνει».
 
Τσαλάκωσαν  την αξιοπρέπειά μας και το βιοτικό μας επίπεδο με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Φτύσαν την ιστορία των εργατών, με τους εκατοντάδες νεκρούς, για τις συλλογικές συμβάσεις. Βεβήλωσαν τις ασφαλιστικές κατακτήσεις. Πέταξαν στον υπόνομο τα δικαιώματα στην εργασία των νέων. Έφτασαν για ένα πιάτο φασόλια να πληρώνεις 23% ΦΠΑ.
 
Δεν «καθίζουμε»  άλλο. Οι ειδοποιήσεις για τη νέα  εισφορά και για το νέο τέλος στα ακίνητα είναι ένα νέο βήμα εξόντωσης. Οι ειδοποιήσεις πρέπει να επιστραφούν από όλους μας στον αποστολέα. Αν ψάχνουν «κερατά», ο ταχυδρόμος θα τους ενημερώσει: «άγνωστος», «μετοίκησε», «έφυγε χωρίς να αφήσει νέα διεύθυνση».
 
Είναι φυσικό ο καθένας να φοβάται τις συνέπειες  αν δεν πληρώσει. Με πρόστιμα. Με το διαβατήριο. Με τόκους. Με την αστυνομία.
 
Αν ο καθένας  είναι μόνος, είναι αναμενόμενο να αισθάνεται σοκ και δέος. Γυναίκες και άνδρες «και κερατάδες και δαρμένοι», όπως λέει η λαϊκή παροιμία.
 
Δεν αξίζει όμως σε κανένα πολίτη της Ελλάδας αυτή η διπλή προσβολή. Όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τον φόβο. Να τον κάνουμε δύναμη.
 
Παύση πληρωμών για την εισφορά και το τέλος  ακινήτων μέσω ΔΕΗ προς το δουλικό  κράτος της υποταγής στις Βρυξέλλες. Μια ασυγκράτητη συλλογική δύναμη από αυτούς που νόμιζαν Χατζηαβάτες  και καρπαζοεισπράκτορες που θα οδηγήσει σε πλήρη παύση πληρωμων προς τα παγκόσμια κοράκια της τοκογλυφίας και σε μια νέα σελίδα αισοδοξίας που θα βάλει τέλος στον εξευτελισμό της καθεμιάς, του καθένα και της χώρας μας.
 
Τα κινήματα «δεν πληρώνω», τα συνδικάτα, οι πλατείες, οι δικηγορικοί κι άλλοι επιστημονικοί σύλλογοι, προοδευτικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες, εθελοντές πολίτες ας στήσουμε γρήγορα κέντρα ενημέρωσης και αλληλοστήριξης στις μεγάλες πόλεις ώστε να μη είναι κανένας μόνος και να αποκτήσουμε συνείδηση της μεγάλης δυναμικής ενός τέτοιου κινήματος όπου είμαστε όλοι μαζί. Και να υπερασπισθούμε έτσι το τραπέζι στην κουζίνα, τη δουλειά μας, τη μόρφωση των παιδιών, τις κατακτήσεις που αξίζουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα.
 
Οι άνθρωποι της δουλειάς, παίρνοντας χθες, σήμερα ή αύριο το πρωί την ειδοποίηση για την έκτακτη εισφορά, περιμένοντας μεθαύριο το φόρο ακινήτων μέσω ΔΕΗ, αισθάνονται ασυγκράτητο θυμό, είναι ηφαίστειο. Σεβόμενοι πάντα τους κανόνες του Λεξικού Μπαμπινιώτη ας χρησιμοποιήσουμε προς την κυβέρνηση αυτό που αναφέρει ως «έκφραση εντονότατης οργής και αγανάκτησης»: «Γαμώ το κέρατό σας».
 
Αθήνα, 15.9.2011


Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου