Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Πληρώνουμε τα «Κερατιάτικα» των πολιτικών…



Δάνειο ΟΣΕ 1999 ,16δισ δρχ(47 εκ€) απο το ταχυδρομικό ταμιευτήριο , πληρώθηκε η δόση 2εκ€ στο ΤΤ  , από το ελληνικό δημόσιο , λόγο αδυναμίας του ΟΣΕ να καταβάλει τα χρήματα .
 Δάνεια του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής αρχές 2004 , επι ΠΑΣΟΚ δηλαδή και μέσα 2005 , εποχές  ΝΔ , 90εκ€ και 60εκ€ αντίστοιχα...
Ο ΟΜΜΑ  αδυνατεί να πληρώσει και έτσι η εγγύηση που του παρείχε το ελληνικό δημόσιο κατέπεσε , με αποτέλεσμα το δημόσιο να βγάλει απο τα ταμεία του 4,7 € και να τα καταβάλει άμεσα στην  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
 Η κτηματική εταιρία του δημοσίου το 2003 δανείστηκε και αυτή από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 7εκ€ , δεν είχε να πληρώσει την δόση της , 350 χιλ € απο τον κουμπαρά μας ,δημόσιο δηλαδή , για να πληρωθεί το ΤΤ
 Ο ύποπτος ΟΣΕ ξαναχτυπά … Αρχές 2001 δανείζεται ο οργανισμός με εγγύηση του δημοσίου 113εκ€… Αδυνατεί να πληρώσει την BAYERISCHE HYPO-UND VEREINSBANK, γερμανική τράπεζα . Ο εγγυητής αναλαμβάνει να καλύψει το δάνειο , με επιπλέον χρέωση λόγο των τόκων . Έτσι ανοίγει ο κουμπάρας και καταβάλουμε προς τους γερμανούς 119εκ€ !!
  Ας πουν λοιπόν τι έγιναν τα ωραία μας χρήματα …Τουλάχιστον εδώ που έχουμε φτάσει το μόνο που ζητούν οι έλληνες φορολογούμενοι , οι «αφελείς» της παρέας,είναι εξηγήσεις για τα δάνεια που πήραν χωρίς να τους ρωτήσουν . Συντήρησαν από αυτά  κομματικούς στρατούς, διοικήσεις , βαστάζους και λαοπρόβλητους επιχειρηματίες που τώρα τα ονόματα τους βρίσκονται με μεγάλα γράμματα σε έργα,  που τα πληρώσαμε εμείς χωρίς να το γνωρίζουμε . Έκοψαν κορδέλες , άκουσαν το χειροκρότημα , έφαγαν στον μπουφέ καλά καλά  και τώρα στέλνουν στον λαό τον λογαριασμό!
Τα ερωτήματα αυτά είναι απλά και περιμένουμε απαντήσεις… Τι έγιναν τα λεφτά… Πληρώνουμε με τόκο σε περίοδο που μας φορολογούν βδομάδα παρά βδομάδα και δικαιούνται όλοι να γνωρίζουν που πήγαν , αν θέλει ο Γιώργος  και λοιποί, να βάλει και πάλι πλάτη ο φορολογούμενος , δηλαδή ο γνωστός πλέον … «φτωχός» της παρέας!
 Για τα δυο δάνεια του ΟΣΕ.. .Υπουργός μεταφορών το 1999 Τάσος Μαντέλης…Αλήθεια την «χορηγία» της SIEMENS την επέστρεψε πίσω;! Το 2001 υπουργός ο Χρήστος Βερελής… Που χάθηκε και αυτό το παιδί;! Εκεί όπου χάθηκαν και τα δανεικά για τα έργα ηλεκτροκίνησης τους ΟΣΕ!!!
Για το δάνειο της ΚΕΔ το 2003 υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης … Άλλο εξαφανισμένο παιδί !
Για το Μέγαρο Μουσικής ;! Όλοι νόμιζαν ότι είναι μια ευγενική πρόσφορα του Χρήστου Λαμπράκη , που βάζει  τα χρήματα του και το δημόσιο γράφει το όνομα του με χρυσά γράμματα !Αμ δε!… Λάθος παραμύθι μας πούλησαν πάλι… Υπουργοί πολιτισμού επί ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος «Ο» Βενιζέλος και ο Μιχάλης Λιάπης !!!
  Η σούμα των τριών  «αδυναμιών» των οργανισμών του δημοσίου , που έσκασαν και δεν μπορούν να πληρώσουν ανέρχεται σε 127 εκ€ περίπου… Είναι κάτι λίγα από αυτά που δημοσιοποιεί το υπουργείο οικονομικών από τις αρχές καλοκαιριού έως σήμερα .      
  Γιατί τα πήραν;! Μας ρώτησαν ; Γιατί δεν ανοίγουν το στόμα τους να πουν έστω και τώρα επίσημα την  αλήθεια στους Έλληνες ; Γιατί μας φορτώνουν με τα λάθη τους και δεν απολογούνται για τα σφάλματα τους ; Πώς περιμένουν αν οι ίδιοι δε ζητήσουν συγνώμη , να πείσουν τους φορολογούμενους να πληρώσουν , για να καλύψουν την «λαιμαργία» του παρελθόντος , τόσο από πολιτικής όσο και από οικονομικής άποψεως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου