Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν το λέω εγώ αφέντη μου ότι έρχονται κακά πράματα. Τα άστρα το λένε!




Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί υπάρχουν τόσες μπουρδολογικές παπαρδέλες του τύπου αστρολογία,καφεμαντεία κι άλλα κουλά;

Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα αρχαία χρόνια ο εκάστοτε ηγεμών δεν έπαιζε. Άπαξ και κάποιοι εξυπνάκηδες ενημέρωναν το πόπολο για τα εσωτερικά του παλατιού ή τα μελλούμενα όπως τα έβλεπαν να έρχονται, ο ηγεμών τους έπαιρνε το κεφαλάκι για πλάκα.







Έτσι κι αυτοί ανακάλυψαν έναν καινούριο τρόπο για να επικοινωνούν.....




-Δεν το λέω εγώ αφέντη μου ότι έρχονται κακά πράματα. Τα άστρα το λένε!


Άντε βρες εσύ μετά, ο σοφός ηγεμόνας, τι λένε τα άστρα κι αν μπορείς να τα βάλεις με τους ουρανούς.


-Τα άστρα ε; Τι λες βρε παιδάκι μου!






Ανακοίνωσε λοιπόν ο σοφός μας ΥΠΟΙΚ ότι όλα αυτά που γίνανε ήταν προγραμματισμένα και τακτικά. Και βεβαίως δεν τρέχει τίποτα κι όλα πάνε μια χαρά. Ποιος είμαι εγώ που θα τον αμφισβητήσω; Κανείς! ή μάλλον Τυχαίος!






Για πάμε τώρα να δούμε τι λένε και τα άστρα και τα άλλα παραφερνάλια ώστε να διαμορφώσουμε άποψη για τα μελλούμενα.


Αν εφαρμόσουμε ελληνική αριθμοσοφία το ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ μας δίνει λεξάριθμο 1096. Το ίδιο και η φράση ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ. Τυχαίο βεβαίως αλλά μας προδιαθέτει κάπως. Ας προχωρήσουμε στα ενδότερα.


Ο ΥΠΟΙΚ μας λοιπόν, όπως μαθαίνουμε από το βιογραφικό του, είναι γεννημένος την 1η Ιανουαρίου του 1957. Στο ζώδιο είναι Αιγόκερως. Και το Σεπτέμβρη που διανύουμε στο ζώδιο του Αιγόκερω θα βρίσκεται ο Πλούτωνας ανάδρομος. Ως γνωστόν, ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης των μεγάλων αλλαγών. Αχα! Μεγάλες αλλαγές, με έναν ΥΠΟΙΚ που μοιραία συνδέεται με καιρούς πολεμικούς τούτο το Σεπτέμβρη! Δεν το λέω εγώ όπως αντιλαμβάνεσαι. Τα άστρα! Κι αν όλα αυτά σου φαίνονται τυχαία, έχεις δίκιο. Εξάλλου έναν άλλο Σεπτέμβρη, εκείνον του 1922, ένας άλλος πόλεμος με έναν άλλο Βενιζέλο στο προσκήνιο δεν έχουν καμία σχέση με τα σημερινά. Το λέει και η Ρεπούση!


Μπορούμε να μάθουμε και κάτι πιο συγκεκριμένο; Για να δούμε.


Ο Σεπτέμβρης χαρακτηρίζεται κι από άλλα δυο ζώδια. Την Παρθένο μέχρι τις 22 του μήνα και το Ζυγό μετά. Η Παρθένος σηματοδοτεί το τέλος της Καλής Εποχής, του Καλοκαιριού δηλαδή μην πάει ο νους σου αλλού, ενώ εντάσσεται στα Μεταβλητά ζώδια. Κι άλλη μεταβλητότητα δηλαδή μετά και τον Πλούτωνα που αναφέραμε. Από την άλλη ο Ζυγός έρχεται να εισάγει το Φθινόπωρο. Την παρακμή πλέον της Φύσης. Την αρχή της πτώσης. Αλλά κατά παράδοξη σύμπτωση, σύμφωνα με τον Καίσιο (Caesius) ο αστερισμός αυτός παριστάνει τους ζυγούς που αναφέρονται στο βιβλίο του Δανιήλ, με τους οποίους η βασιλεία του Βαλτάσαρ είχε ζυγισθεί και «ευρεθεί λειψή» (Δανιήλ, ε΄27). Λες να μας ζυγίσει και εμάς η Τρόικα και οι δανειστές μας και να μας βρουν λειψούς, κάτω από το ίδιο ζώδιο;


Επίσης συμπτωματικό είναι ότι σύμφωνα με τη μυθολογία και κατά τον Οβίδιο και τον Ησίοδο, η Αστραία -Κόρη του «πατρός ανδρών τε θεών» Δία και της θεάς της δικαιοσύνης Θέμιδας- κατοικούσε στη Γη μέχρι την περίοδο του Χρυσού Γένους, γι΄ αυτό και οι αρχαίοι ποιητές ονόμαζαν την εποχή εκείνη και «εποχή της Αστραίας».Ύστερα, απογοητευμένη από τις ηθελημένες αλλοιώσεις του πνεύματος της Δικαιοσύνης που επέφεραν οι άνθρωποι, (κατάπτωση αξιών), μετά την Αιδώ, που πρώτη εγκατέλειψε τη Γη, και αντ΄ αυτής εγκαταστάθηκε το Έγκλημα, μετέβη στον Όλυμπο και από εκεί στον Ουρανό όπου και εισήλθε στον αστερισμό της Παρθένου (επειδή περέμεινε αγνή παρθένα κακών).


Συμπαντική συμμετρία φοβερή: Η Παρθένος της Δικαιοσύνης μετά την κατάπτωση των αξιών -πάσης φύσεως - μας εγκαταλείπει ενώ ένας Ζυγός θα αποφανθεί επί της επάρκειάς μας. Όλα αυτά κατά το μήνα που κυβερνάται από τα ίδια ζώδια και υπουργεύοντος ενός κατ' εξοχήν υπηρέτη της Θέμιδος! Και παρεμπιπτόντως, με την αποχώρηση της Παρθένου, πάπαλα και η περίοδος του Χρυσού Γένους! Θεία Δίκη άραγε για την ελληνική αμέλεια στα του οίκου μας; Μα, η Αστραία - εκείνη που ανήλθε στο ζώδιο της Παρθένου του Σεπτέμβρη - έγινε η προσωποποίηση της Δικαιοσύνης, από την πλευρά της επόπτευσης, και συχνά προσφωνούταν ως Θεία Δίκη γιατί ο Δίας την τίμησε με το να της δώσει το δικαίωμα να οδηγεί τον κεραυνό στον στόχο του!


Και με την Τρόικα; Τι γίνεται;


Κατ' αρχάς - άμα δεν το ξέρεις - η λέξη τρόικα είναι ρωσική που σημαίνει τριμερής, ή τριπλός. Ειδικότερα με την ονομασία τρόικα φερόταν παραδοσιακή ιππήλατη άμαξα, συνηθέστερα έλκηθρο, που το έσερναν τρεις ίπποι ζευγμένοι κατά μέτωπο. Όλως τυχαίως, τρεις ίππους σε όμορφη άμαξα ζευγμένους, προσφέρει ως δέλεαρ ο Μενέλαος στον Τηλέμαχο, όπως αφηγείται ο Όμηρος στη δ' ραψωδία της Οδύσσειας:"καὶ τότε σ᾽ εὖ πέμψω, δώσω δέ τοι ἀγλαὰ δῶρα,τρεῖς ἵππους καὶ δίφρον ἐύξοον". Μη μου πεις Ρώσο το Μενέλαο, θα βάλω τις φωνές. Ουσιαστικά δηλαδή τον δελεάζει με μια Τρόικα! Και θα μου πεις που κολλάνε όλα αυτά; Μα ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ έχει λεξάριθμο 401 όμοιο με τη λέξη ΕΚΠΟΙΗΣΗ ενώ ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ έχει 1254 το ίδιο με τη λέξη ΙΝΔΙΚΤΙΩΝ. Πως; Δεν ξέρεις τι σημαίνει ΙΝΔΙΚΤΙΩΝ; 1η Σεπτεμβρίου: ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ (δηλαδή αρχή του νέου Εκκλησιαστικού έτους). O Σ. Εύστρατιάδης στο Αγιολόγιο του, γράφει τά έξης: "Λέξις λατινική (indictio) όρισμόν σημαίνουσα καθ' όν κατά δεκαπενταετή περίοδον έπληρώνοντο εις τους αυτοκράτορας των Ρωμαίων οι φόροι. Κατά την εκκλησιαστικήν παράδοσιν, την αρχήν της ίνδικτιώνος είσήγαγεν ό Αύγουστος Καίσαρ (1 -14), ότε διέταξε την γενικήν των κατοίκων του Ρωμαϊκού κράτους απογραφήν και την είσπραξιν των φόρων, κατά την πρώτην του Σεπτεμβρίου μηνός. Από του Μεγάλου Κωνσταντίνου (313) έγένετο επισήμως χρήσις της Ινδικτιώνος ως χρονολογίας. Κατάλαβες τώρα; Σεπτέμβρης-Ινδικτιών-Τηλέμαχος-φόροι-Τρόικα-εκποίηση! Λέξεις αλυσιδωτές, έννοιες διασταυρούμενες. Δεν με πιστεύεις;


Λοιπόν, οι Ινδικτιώνες μετριούνται από τη Γέννηση του Χριστού. Επειδή, όμως, η χρονολογία από της του Χριστού Γεννήσεως υστερεί κατά τρία έτη, για να βρούμε, παραδείγματος χάριν, την Ίνδικτο του 2004, προσθέτουμε 3 έτη και διαιρούμε δια του 15. Δηλαδή 2011+ 3= 2014 : 15 = 134 και υπόλοιπο 4 που σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο 4ο έτος της 134ης Ινδίκτου (από την 1η Σεπτεμβρίου). Όμως...το 134 είναι ο λεξάριθμος της λέξης ΑΠΕΙΛΗ. Βρισκόμαστε δηλαδή στο 4ο έτος της απειλής, αν λάβεις υπόψη σου ότι όλο το πανηγύρι της οικονομικής κρίσης άρχισε περίπου το 2007!


Και πως συνδέεται ο Ευάγγελος με το 4; Μα από τότε είναι ο τέταρτος ΥΠΟΙΚ, μετά τον Αλογοσκούφη, τον Παπαθανασίου και τον Παπακωνσταντίνου που διαχειρίζεται αυτήν την κατάσταση. Τυχαίο κι αυτό θα μου πεις. Συμφωνώ! Εξάλλου άλλα ήθελα να σου γράψω...

 
http://tyxaios.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου