Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Δίκαιο χαρακτηρίζει ο Βενιζέλος το ειδικό τέλος στα ακίνητα!!!




Ως μέτρο δίκαιο και με την μικρότερη υφεσιακή επιβάρυνση χαρακτήρισε το νέο ειδικό τέλος στα ακίνητα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας ότι...
«αν θεωρεί ο κ. Σαμαράς ότι θα τα καταφέρει καλύτερα από τον κ. Παπανδρέου και οι κ.κ. Σταϊκούρας και Βρούτσης καλύτερα από εμένα, να το πουν στον ελληνικό λαό για να ξαναγνωριστούμε». Πάντως, δεν παρέλειψε να πει ότι «και τα μέτρα συμβάλουν στην ύφεση», πως «δεν πιστεύει στην συνεχή επιβολή φόρων ούτε στο 23% της εστίασης», όμως δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Αναλυτικά, για το ειδικό τέλος στα ακίνητα, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Έπρεπε να βρεθεί ένα μέτρο, μεγάλο, δίκαιο, αναλογικό. Το μέτρο έχει τη μικρότερη δυνατή υφεσιακή επιβάρυνση, γιατί είναι δίκαιο. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το 2009, η επενδυτική αξία των ακινήτων στην Ελλάδα προσέγγιζε το ένα τρισ. ευρώ. Αν θέλουμε να αποκτήσουν πάλι αξια τα ακίνητα πρέπει να βγει η χωρα από κρίση. Η επιβάρυνση είναι το 2 τοις χιλίοις, για την περιουσία είναι μηδαμινό ασφάλιστρο κινδύνου και κλιμακώνεται αναλογα με τις περιοχές. Η μέση επιβάρυνση είναι 390 ευρώ. Πολύτεκνοι ανάπηροι ή βαρυνόμενοι με ανάπηρο και μακροχρόνια άνεργοι, εφόσον ιδιοκατοικούν θα επιβαρυνθούν όπου και να βρισκονται με 0,50 ευρώ, εκτός και αν η τιμή ζώνης έχει πάνω από 3.000 το τετραγωνικό».
Επιπροσθέτως, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το τέλος επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη: «Ο χρήστης που βαρύνεται με την καταβολή, αν είναι μισθωτής, συμψηφίζει σε μελλοντικά η οφειλομενα μισθώματα το ύψος της εισφοράς. Το τέλος θα εισπραχθεί σε 2 δόσεις γιατί πρέπει να εχει εισέλθει μέχρι 28 να Φεβρουαρίου και σε 4 δόσεις το 2012. Ο υπολογισμός μας πρέπει να είναι ασφαλής».
Να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μέτρο και στα ξενοδοχεία, εφόσον η Βουλή κρίνει ότι πρέπει να ενταχθούν αν και όπως είπε «αποτελούν εξαγωγική δραστηριότητα». Για την εκκλησιαστική περιουσία τόνισε ότι εξαιρούνται οι μόνο οι λατρευτικοί χώροι «δεν εξαιρείται το διαμέρισμα ή το παρκινγκ που ανήκει στην εκκλησία». Παράλληλα επανέλαβε ότι βασικό θέμα συζήτησης στην αυριανή συνεδρίαση του γιουρογκρουπ θα είναι η Ελλάδα και οι διαθρωτικές αλλαγές σημειώνοντας ότι «οι επόμενοι μήνες είναι μήνες υπερέντασης».


ΠΗΓΗ: protothema.gr

1 σχόλιο:

  1. απανθρωπος-χωρις πολιτικη βουληση-παμπλουτος αδιαφορει για τον ελληνικο λαο που υποφερει.ΒΕΒΑΙΑ ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΣ.ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΙΔΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΕΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή