Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΝΤ: Tα μέτρα του μνημονίου είναι εισηγήσεις της ελληνικής κυβέρνησης - Ανέβασαν το έλλειμμα επίτηδες για να το χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι για τα μέτρα που θα έπαιρναν!




Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου, κ.Π. Ρουμελιώτης σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία αποκαλύπτει ότι τα μέτρα του μνημονίου δεν επιβλήθηκαν, αλλά είναι εισηγήσεις της ελληνικής κυβέρνησης καταρρίπτοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι συγκεκριμένα μέτρα τα…επιβάλει η τρόικα.

Συγκεκριμένα ερωτάται από τον....
δημοσιογράφο Δημήτρη Τσιορδα: «Εμείς προτείναμε μέτρα; Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι επιβλήθηκαν μέτρα κι εμείς απλώς τα δεχθήκαμε».


Και o κ. Ρουμελιώτης απαντά: «Αυτό δεν είναι αληθές. Επειδή ήμουν στις διαπραγματεύσεις, το ΔΝΤ από την αρχή είπε: το έλλειμμά σας είναι 15%. Συμφωνείτε ότι πρέπει να μειωθεί στο 3% με βάση τους κοινοτικούς κανόνες; Εκεί συμφωνήσαμε. Η κυβέρνηση ανέλαβε να κάνει σειρά από προτάσεις στο ΔΝΤ για το πώς θα μειωθεί το έλλειμμα στο 3%»
Ξεκάθαρη απάντηση ! Συγχρόνως προσέξτε και κάτι άλλο.

Ο κ. Ρουμελιώτης λέει ότι «Επειδή ήμουν στις διαπραγματεύσεις, το ΔΝΤ από την αρχή είπε: το έλλειμμά σας είναι 15%» .

Μα ….το έλλειμμα στο χρονικό διάστημα που αναφέρεται ο κ. Ρουμελιώτης ήταν 13,6% όπως είχε αναφέρει και η Eurostat , αλλά και το ίδιο το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση!

Το έλλειμμα αναθεωρήθηκε από την Eurostat στο 15,4% ….έξι (6) μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2010.

Πως γνώριζε λοιπόν το ΔΝΤ και ο κ. Ρουμελιώτης ότι το έλλειμμα του 2009 είναι 15% όταν ακόμα και η Eurostat δεν είχε καν τέτοιες ενδείξεις εκείνη την εποχή;

Να θυμίσω στο σημείο αυτό ότι από το τέλος του 2009 (όταν η κυβέρνηση μίλαγε για έλλειμμα 12,5%) σας είχαμε προειδοποιήσει ότι το έλλειμμα θα το φθάσουν στο 15,5%.

Ήμασταν προφήτες και ξέραμε πόσο θα το αναθεωρήσουν ένα χρόνο αργότερα; Προφήτες δεν υπάρχουν σήμερα. Απλά γνωρίζαμε ότι για να πάρει η κυβέρνηση τα συγκεκριμένα μέτρα ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ , έπρεπε το έλλειμμα του 2009 να το …. αναθεωρήσουν κοντά το 15-16 % ( με 13,6% υπέγραψαν το Μνημόνιο. Και κατόπιν για να αναθεωρήσουν το Μνημόνιο επί τω δυσμενέστερω , έπρεπε να γίνει και νέα αναθεώρηση του ελλείμματος , όπως και έγινε στο 15,4%).

Κάτι που άθελα του παραδέχεται και ο κ. Ρουμελιώτης στη συνέντευξη του .

«Oυδέν κρυπτόν υπο τον ήλιον». Και με την πάροδο του χρόνου θα αποκαλυφθεί όλος ο σχεδιασμός του έργου «Ιφιγένεια»…..

http://www.politis-gr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου