Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Μια πορεία για την δολοφονία στην πλ. Βικτωρίας, δεν θα γίνει;






 Η τσαντίλα που πρέπει να έχει ο καθένας μας για τη δολοφονία του άτυχου νέου που δεν πρόλαβε να δει το παιδί του να γεννιέται, πρέπει να είναι μεγάλη.






.Ένα παιδί θα γεννηθεί χωρίς να γνωρίσει τον πατέρα του, και η μάνα του κάποια στιγμή θα πρέπει να του εξηγήσει μεγαλώνοντας τι συνέβη την μέρα που ήρθε το ίδιο στην ζωή.!






Και η τσαντίλα γίνεται μεγαλύτερη όταν........

 ακούμε καθημερινά για το μπάχαλο που επικρατεί στις τάξεις της αστυνομίας. Για τις περικοπές που επιτάσσει το μνημόνιο και για τις βενζίνες που δεν έχουν να βάλουν στα περιπολικά.






Και ο κόσμος, αναρωτιέται ότι ακόμη και το πιο απλό σε μια δημοκρατία, η ελευθερία του να κινείσαι εκτός απ το να μιλάς ελεύθερα στον τόπο σου, είναι θύμα κι αυτή του μνημονίου;






Ακόμη και στο πιο υποβαθμισμένο μέρος του πλανήτη, αστυνομία υπάρχει.






Εδώ γιατί ο κόσμος δεν αισθάνεται αυτήν την ασφάλεια που θα έπρεπε να έχει αν μη τι άλλο, την ώρα που πάει να πάρει την γυναίκα του για αν την πάει στο μαιευτήριο να γεννήσει;






Πριν λίγο καιρό, όλες οι...προοδευτικές δυνάμεις είχαν πέσει πάνω στην κυβέρνηση και την έθεταν προ των ευθυνών της αν πέθαινε ένας αλλοδαπός στο νεοκλασσικό της Αθήνας που τους φιλοξενούσε.






Κι έγιναν και πορείες συμπαράστασης.






Ποιος θα κάνει τώρα πορεία στο κέντρο της Αθήνας για να συμπαρασταθεί σ’ αυτή την μάνα που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασε τον άνθρωπό της; Σ’ αυτή την οικογένεια που θα μεγαλώσει λειψή επειδή κάποιοι έτσι αποφάσισαν.






Καλές είναι οι αντιρατσιστικές εκδηλώσεις του κόσμου και οι πορείες και όλα όσα θέλουν να εκφράσουν οι ελεύθερες φωνές για δημοκρατία, ευημερία κτλ.






Όμως, πρέπει επιτέλους ΧΘΕΣ, όχι τώρα, η αστυνομία να πιάσει και να στείλει στη δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν παραδειγματικά, αυτούς τους αλήτες που πήραν άδικα μια ζωή.






Πρέπει επιτέλους ο πολίτης-κάτοικος αυτής της χώρας, να ζει ελεύθερα ανάμεσα στους ανθρώπους.






Να περπατά στους δρόμους και να μην νιώθει ότι κάποιος θα μπήξει ένα μαχαίρι στην πλάτη του για να του πάρει το κινητό.






Να μπορεί ο γονιός να στέλνει τα παιδιά του να παίζουν στις παιδικές χαρές, χωρίς να νιώθει τον μπαμπούλα της ξενοφοβίας.






Επιτέλους, ας φροντίσουν αυτοί που διοικούν αυτόν τον τόπο να κάνουν τον Έλληνα να βγαίνει απ’ το σπίτι του για κάποιο λόγο. Και όχι να μένει κλεισμένος γιατί δεν του φτάνουν λόγω μνημονίου και γιατί φοβάται τον ξένο.






Φτιάξτε την Ελλάδα όσοι μπορείτε, όπως ήταν.






Η πατρίδα μας!



.πηγη:newstoday.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου