Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Το ελληνικό δαιμόνιο, τους την έφερε με τις αποδείξεις







Περιμένει κανείς τους Έλληνες να βγούν στους δρόμους και να εξεγερθούν;;



Λάθος, μέγα λάθος. Ο Έλληνας δεν πρόκειται να εξεγερθεί όσο έχει.........
 τη δυνατότητα να βρίσκει πλάγιους δρόμους και να κάνει τις μικρές ή τις μεγάλες «δουλειές» του. Θα εξεγερθεί μόνο όταν αντιληφθεί ότι έχασε κάθε περιθώριο ελιγμών.






Πολλοί αγωνιούν και ταυτόχρονα στεναχωριούνται γιατί δεν αφήνει ο Έλληνας τον καναπέ του, ώστε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην εξουσία. Όμως ο Έλληνας, καθισμένος βαθιά στον αναπαυτικό καναπέ του, παρακολουθεί με ειρωνικό χαμόγελο και στοϊκή κατανόηση τους πολιτικούς στην τηλεόραση να παίρνουν διάφορα μέτρα, γράφοντάς τους κανονικά. Γράφοντάς τους όμως έτσι ο Έλληνας, στην ουσία γράφει και την ίδια του την πατρίδα, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.






Βρε παιδιά εκεί στην κυβέρνηση, έχετε την εντύπωση ότι θα την φέρνατε στον δαιμόνιο Έλληνα;; Αναρωτηθήκατε άραγε ποιος τον έχει εκπαιδεύσει;;






Μαζεύτηκαν λοιπόν όλοι οι σπουδαγμένοι εγκέφαλοι και αποφάσισαν να βάλουν μπροστά κοινωνικούς αυτοματισμούς. Συγκεκριμένα υπέθεσαν ότι βάζοντας τους πολίτες να κάνουν τους φοροελεγκτές ζητώντας αποδείξεις, θα κατάφερναν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Το αποτέλεσμα; Τα μεν φορολογικά έσοδα να είναι λιγότερα λόγω της ύφεσης, οι δε υποχρεώσεις του κράτους για επιστροφές φόρων, να αυξηθούν κάθετα λόγω των κινήτρων που έδωσαν οι εγκέφαλοι για τη συλλογή των αποδείξεων.






Τώρα ξανά οι ίδιοι εγκέφαλοι, με τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσουν, θα βάζουν νέους δυσβάστακτους φόρους για να αυξήσουν τα έσοδα. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του χρόνου; Πλήρης κατάρρευση.






Ας τα παρατήσουν καλύτερα και ας πάνε στα κολλέγιά τους να τα ξαναμάθουν από την αρχή.






ΠΗΓΗ: προεδρική δημοκρατία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου