Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Το μνημόνιο επιβάλεται με αίμα





Η μεγαλειώδης διαδήλωση της 11ης Μαίου, χτυπήθηκε αναίτια από τα ΜΑΤ με πάρα πολύ ξύλο και άπειρα χημικά. Πάνω από 100 διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, σχεδόν όλοι με χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ ένας άτυχος 30χρονος χαροπαλεύει στην εντατική του Νοσοκομείου Νικαίας. Οι γιατροί του Νοσοκομείου καταγγέλλουν :.....




«Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτή τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.






Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.






Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές. Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.»






Η μαζικότητα των διαδηλώσεων και η μεγάλη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν τρομάξει μια κυβέρνηση που παραπαίει, αλληλοσπαρασσόμενη και πανικόβλητη μπροστά στη μεγάλη κοινωνική δυσαρέσκεια που προκαλεί η βάρβαρη πολιτική της.






Τα γεγονότα αυτά δείχνουν πεντακάθαρα ότι ο μόνος τρόπος για να σταθεί είναι με τη βοήθεια των ΜΑΤ! Με φόντο την επερχόμενη χρεοκοπία προσπαθούν να τσακίσουν προκαταβολικά οποιαδήποτε αντίδραση. Έρχονται κι άλλες μειώσεις μισθών, κι άλλα Μνημόνια, κι άλλη φτώχια κι αυτά πρέπει να περάσουν χωρίς αντιδράσεις. Στέλνουν δηλαδή το σαφές μήνυμα: Τολμάς και διαμαρτύρεσαι; Θα το πληρώσεις (ίσως και με τη ζωή σου).






Αυτό και μόνο δείχνει ότι έχουν χάσει το παιχνίδι. Είναι πια η ώρα να υπερασπίσουμε ό,τι έχει ακόμα απομείνει όρθιο στις ζωές μας και σ’ αυτή τη χώρα. Με αλληλεγγύη, κοινές δράσεις και όραμα να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.






Γελιούνται αν νομίζουν ότι με την ωμή αστυνομική βία θα σταματήσουν τους εργαζόμενους από το να βγούν στους δρόμους και να ανατρέψουν αυτή τη βάρβαρη πολιτική.






πηγη: ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου